Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Džanan Musa u posjeti KSBiH

Jučer u popodnevnim satima, Džanan Musa posjetio je prostorije KSBiH. Oduševljen prvenstveno novim prostorijama našeg nacionalnog Saveza imao je riječi hvale za proces i put kojim ide naša krovna košarkaška organizacija. Dočekan je od strane generalnog sekretara Amera Čolana te direktora muške košarkaške reprezentacija Samira Avdića. Ogromna susretljivost sa obje strane i korektan odnos te borba za naš nacionalni tim ključ je budućnosti cjelokupne priče o košarci u Bosni i Hercegovini, zaključak je sastanka. Džanan se također osvrnuo na trofeje koji se nalaze unutar samog Saveza i sa ogromnom emocijom prisjetio se 2015. i osvajanja Europskog prvenstva u Litvaniji.

‘Malo koji Savez se može pohvaliti ovakvim nagradama kao naš. Toliko emocija doživite kada vidite sve to od početka pa do dana današnjeg. Zaista mi je zadovoljstvo da sam danas tu i da otvoreno pričamo i o meni kao dijelom ovog Saveza i putem kojim ćemo ići u narednom periodu. Zaista jedan jako otvoren i korektan  odnos sa obje strane. Želio sam lično da porazgovaram sa čelnim ljudima Saveza o narednim aktivnostima nacionalnog tima. Izrazio sam ogromnu želju da budem sa ekipom, te je dopis iz Saveza otišao prema klubu. U ovom trenutku niko ne zna tačan datum početka sezone i kako će se stvari odvijati. Ja sam sutra na letu za New York i nadam se da ćemo svi ubrzo imati detaljne informacije. Ono što je s moje strane bitno da smo potpuno otvoreni. Razgovarao sam danas i sa selektorom Bosnićem, gdje smo svi na vezi. Mnogo toga će zavisiti od početka sezone i kluba. Svi su trenutno u nezavidnoj poziciji radi pandemije i u tim okolnostima uraditi ‘bubble’ ovakvog kapaciteta je zaista za svaku pohvalu’ , istakao je Džanan Musa.

Također bilo je razgovora o cjelokupnoj situaciji u Savezu kao i našem nacionalnom prvenstvu. Svi su složni da samo zajedničkim djelovanjem stvari se mogu dovesti u stanje koje zaslužuje bh. košarka te krenuti rapidno uzlaznom putanjom. Džanan je imao posebno riječi hvale za direktora muške košarkaške reprezentacije Samira Avdića, koji je kako kaže u konstantnim telefonskim vezama sa njim i njegovom porodicom te sa ostalim igračima. Navodi kako se nakon svih turbulencija osjeća kult Reprezentacije te poseban duh koji nas krasi od samih početaka.

Savez će u narednom periodu na Džananov prijedlog stupiti u kontakt sa njegovom agencijom u Americi te dobiti detaljne informacije o stanju i pravilnicima koji se odnose na NBA te na njega konkretno.

Više u Vijesti iz KS BIH