Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Delegacija Košarkaškog saveza BiH posjetila Sportski savez Grada Mostara

Danas je u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara održan sastanak povodom dolaska ženske košarkaške reprezentacije BiH na pripreme u Mostar, a u sklopu priprema za odlazak na EP.

Delegaciju KSBiH su predvodili generalni sekretar Amer Čolan, direktor svih muških reprezentativnih selekcija Vedran Princ i tim menadžer ženske košarkaške reprezentacije BiH Razija Mujanović. Ispred SSGM-a prisustvovali su predsjednik Senad Kevelj, generalna sekretarica Mirjana Bošnjak i viši sportski menadžer Dženan Šuta,  dok je u ime Gradske uprave Grada Mostara sastanku prisustvovao načelnik Odjela za društvene djelatnosti Božo Ćorić.

Prije svega sve zahvale Gradu Mostaru i Sportskom savezu na iskazanoj želji da ugostite žensku košarkašku reprezentaciju BiH. Ovo je treći put da će reprezentacija BiH uzeti učešće na EP i smatramo da smo stekli dobre preduslove za kontinuitet rezultata u budućnosti, obzirom da imamo jako mladu i talentovanu ekipu igračica, istakao je generalni sekretar Amer Čolan

Razija Mujanović je istakla kako je poseban osjećaj kada nakon igračke karijere uspijete u nekoj drugoj ulozi u reprezentaciji doprinjeti odlasku na smotru najboljih reprezentacija u Evropi.

Ovom prilikom, Vedran Princ uručio je predsjedniku SSGM Senadu Kevelju dres sa potpisima igrača muške košarkaške reprezentacije BiH, dok je Razija Mujanović načelniku Boži Ćoriću uručila dres sa potpisom reprezentativke Jones.

Reprezentacija će u Mostaru boraviti u periodu od 30.05.-04.06.2021. godine.

Više u Vijesti iz KS BIH