Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Bosnić nakon žrijeba za EP: Ovako jaka grupa nas dodatno motiviše

Muška košarkaška reprezentacija BiH danas je saznala imena protivnika na Eurobasketu, koji će se održati u septembru naredne godine u četiri države.

Nakon “plesa kuglica” u Berlinu, naši Zmajevi smješteni su u grupu B sa selekcijama Njemačke, Francuske, Litvanije, Slovenije i Mađarske.

Evidentno je da naši reprezentativci pred sobom imaju itekako težak zadatak, ali selektor Vedran Bosnić u prepoznatljivom tonu poručuje kako je sigurno da bh. tim ne ide na EP sa bijelom zastavom.

“Svima je jasno da smo dobili veoma zahtjevnu grupu sa košarkaškim silama. Pet od četiri ekipa protiv kojih ćemo igrati imaju u svojim redovima NBA igrače, tu su uostalom i dva prvaka Evrope sa posljednja tri EP.  Međutim, kao što sam i ranije rekao, ko god da nam je rival, mi se moramo fokusirati na sebe i pripremiti se najbolje što možemo. Ovi momci su u kvalifikacijama pokazali kakvo srce imaju, ne sumnjam da će tako biti i na Eurobasketu. Ovako jaka grupa će nas još više motivisati. Svi favoriti na papiru taj status će protiv nas morati opravdati i na terenu. Idemo jako”, govori selektor Bosnić.

Više u Vijesti iz KS BIH