Connect with us

E-sports

Bosna i Hercegovina učestvuje u drugom izdanju FIBA Esports Open-a

Bosna i Hercegovina uspjela je da izbori mjesto među 18 ekipa koje će učestvovati na drugom izdanju FIBA Esports Open-a.

Utakmice Europske konferencije u kojoj se nalazi naša reprezentacija zakazane su za 12. i 13 decembar. Afrika, Bliski Istok i Jugoistočna Azija igrat će 14. i 15. novembra, a Sjeverna i Srednja Amerika, kao i Južna Amerika igraju 19. i 20. decembra. Završnice će se igrati na dvije pobjede i to u svim FIBA Esports Open II konferencijama.

U prvom izdanju, u junu ove godine, učestvovalo je sedamnaest reprezentacija. S obzirom na veliki interes nacionalnih saveza, drugo izdanje FIBA Esports Open održat će se u svim FIBA regijama, s ukupno šest dana online akcije.

Svaka će se ekipa sastojati od sedam igrača: pet na terenu i dvije rezerve. Igrat će se NBA 2K21 na PS4, koristeći Pro-AM način. Timovima je i ovaj put omogućeno potpuno prilagođavanje avatara igrača, uniformi i dizajna arena.

Reprezentacije će biti podijeljene u sljedeće konferencije: Afrika, Sjeverna i Srednja Amerika, Južna Amerika, Europa, Bliski Istok i Jugoistočna Azija. Konferencije su postavljene u skladu sa geografskim uslovima i distribucijom servera.

Više u E-sports