Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Bh. juniori odigrali dva prijateljska meča u Sloveniji, selektor Ćikić zadovoljan viđenim

Muška juniorska (U-18) košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu B divizije proteklih dana boravila je u Novoj Gorici, gdje je odigrala dva prijateljska susreta sa selekcijom Slovenije.

Domaći tim ostvario je pobjede u oba meča (79:69, 76:67), ali selektor bh. juniora Aleksandar Ćikić zadovoljan je viđenim.

“Prije svega bih se zahvalio selektoru Slovenije Dejanu Gasparinu na pozivu, jaki mečevi su nam zaista bili neophodni u ovom dijelu priprema. Zaista, dvije odlične provjere u kojima smo vidjeli neke stvari koje treba popraviti, ali i neke s kojima možemo biti zadovoljni. Pogotovo smo dobro odigrali u drugoj utakmici, gdje smo u jednom trenutku vodili sa 16 poena razlike, ali smo pali u nastavku… Moram naglasiti da su Slovencima ovo bile sedma i osma pripremna utakmica, a nama prve dvije s nekom U-18 reprezentacijom. Svi naši igrači su dobili priliku, sada imamo jasniju sliku”, ističe Ćikić u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH.

Za nekoliko dana juniorsku reprezentaciju BiH očekuje i put u Novi Sad, gdje će također odigrati nekoliko prijateljskih mečeva.

Evropsko prvenstvo B divizije za juniore održava se u Portugalu od 21. do 30. jula. Reprezentacija BiH nalazi se u grupi B s Mađarskom, Crnom Gorom, Albanijom, Gruzijom i Slovačkom.

 

Više u Vijesti iz KS BIH