Connect with us

Reprezentacija

Aida Kalušić: Pobjeda protiv Litvanki dala nam je potrebno samopoudzanje

FOTO: Fiba.com

Košarkašice Bosne i Hercegovine sinoć su savladale selekciju Litvanije rezultatom 69:67. Tako su naše juniorke stigle do važne pobjede, nakon poraza u prvom kolu od selekcije Latvije.

Aida Kalušić, dugogodišnja reprezentativka naše države, trenutno obavlja dužnost trenera u stručnom štabu našeg nacionalnog tima. Kalušićeva smatra da je pobjeda protiv Litvanki izuzetno bitna, kako rezultatski, tako i na psihološkom planu.

– Prvi susret protiv Latvije smo definitivno podlegli pritisku. Cjelokupna atmosfera, za mnoge je to bila prva utakmica na ovom nivou, tako da nismo najbolje otvorili meč. Za razliku od susreta protiv Latvije, sinoć smo pokazali da imamo karakter, ispoštovali smo sve dogovore i svakako da je kao nagrada toga svega stigla pobjeda. Svakakoda nam je to vjetar u leđa i za današnji susret.

Večeras nas očekuje duel protiv Poljske, koja je upisala dva poraza u prva dva susreta.

– Gledali smo njihov duel protiv Latvije. Vidljivo je da se ne predaju tokom cijelog susreta, bore se do kraja. I jučer su poraženi nakon produžetaka. Spremni smo za izazove koje nosi ta utakmica, maksimalno smo motivisani, svi smo zdravi što je jako bitno i nadam se da ćemo večeras ostvariti pobjedu.

Susret protiv Poljske igra se u Skenderiji od 18:30 sati.

Više u Reprezentacija