Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Održan Basket Cup Sarajevo 2022, učestvovalo 98 ekipa

U periodu od 15. do 17. aprila Košarkaški klub Impuls je organizovao 10. Internacionalni turnir u košarci za mlađe kategorije Basket Cup Sarajevo 2022.

Na turniru je učestvovalo 98 ekipa iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, s više od 1.200 košarkašica i košarkaša.

Tokom tri takmičarska dana odigrano je 209 utakmica u pet uzrasnih kategorija, odnosno deset ako se u obzir uzme podatak da su takmičili u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Utakmice minibasketa, kao i susreti predpionirskih, pionirskih, kadetskih i juniorskih selekcija igrale su se u tri dvorane. Pored KSC Sabit Hadžić, mečeve 10. Internacionalnog turnira Basket Cup 2022. ugostili su Arena Hills i dvorana Ramiz Salčin, te Osma osnovna škola Amer Ćenanović.

Turnir, koji se istovremeno održavao na sedam košarkaških terena, svečano je otvorio načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Najbolje plasiranim uručene su nagrade, pehari, medalje i posebna priznanja za najperspektivnije igrače.

Veliki broj učesnika pohvalio je domaćina i organizatora turnira koji je dobio visoku ocjenu, što ga obavezuje da naredni Basket Cup na Ilidži bude još bolji i masovniji.

Rezultate, kao i fotografije sa turnira, te sve druge informacije možete pronaći na internet stranici www.basketcup.org.

Više u Vijesti iz KS BIH