Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Zmajevi se okupili u Rigi

Košarkaška reprezentacija okupila se danas u Rigi pred dvije posljednje utakmice kvalifikacija za Eurobasket. Obavljeno je testiranje svih članova reprezentacije,  a rezultati se očekuju u toku noći. Prvi trening naše reprezentacije je planiran za sutra ujutro u 08:30 sati.

“Nažalost, poslije Sejfića, u zadnja 24 sata smo ostali bez Matkovića, Talića i Buze, koji su u ovom kvalifikacijskom ‘prozoru’ trebali dobiti veću odgovornost. Povrede, odnosno bolest ih je spriječila da budu sa nama. Koga nema, bez njega se mora i može. Veselim se našem prvom treningu u utorak, nadam se da će testovi koje smo uradili danas biti negativni i da ćemo moći računati na ovih 12 ‘žigosanih’ koje trenutno imamo”, kazao je Bosnić u javljanju za SCsport iz Rige.

Dakle, u kadru su ostali sljedeći košarkaši: John Roberson, Sani Čampara, Muhamed Pašalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Tihomir Vranješ, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Amar Gegić, Ajdin Penava i Jure Zubac.

Našu reprezentaciju očekuju utakmice sa Grčkom (20. februar) i Bugarskom (22. februar). Podsjećamo Zmajevi su još ranije osigurali plasman na Eurobasket.

Više u Vijesti iz KS BIH