Connect with us

Vijesti iz reprezentacije

Telemach uručio poklone Zmajicama

Telemach BiH je uručio poklone svim članicama Ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na taj način je kompanija poželjela sreću Zmajicama u kvalifikacijama za Eurobasket 2023. – kao generalni sponzor i prijatelj. Za vrijeme treninga tablete su uručili mladi sportaši, učesnici projekta Telemach košarkaški kamp i Telemach CUP.

“Telemach u posljednje tri godine zaista podržava u punom kapacitetu Košarkaški savez Bosne i Hercegovine. Samim tim i mušku i žensku reprezentaciju, kao i mlađe uzraste koje su tu i zaista moram priznati da ta saradnja u proteklom periodu može samo da raste, odnosno ona jača svaki dan, sve više i više.”, rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

Tim menadžerica ženske reprezentativne selekcije Razija Mujanović ponosna je na saradnju sa Telemachom, ali i na rast ženske košarke u Bosni i Hercegovini.

“Sebi postavljamo velike ciljeve, uvijek smo dosta motivisani za rezultate i naravno naš cilj je plasman na Eurobasket 2023. i sigurno da ćemo dati svoj maksimum da pokušamo to i izboriti”, rekla je Razija Mujanović.

Reprezentativka BiH Milica Deura kaže kako njoj i ostalim djevojkama mnogo znače pokloni i podrška Telemacha, te da im je to dodatni vjetar u leđa pred naredne mečeve.

“Djevojkama znači ovaj mali znak pažnje, da neko primjećuje naše uspjehe, da nas podržava, da je tu za nas i da nam čuva leđa.”, rekla je Deura koja se potom osvrnula i na predstojeće mečeve protiv Belgije:

“Mislim da smo spremni i znamo naravno šta nas čeka. Belgija, protivnik kao protivnik je kvalitetan i jedna od najboljih selekcija Evrope i Svijeta. Neće biti nimalo lak zadatak, vjerujemo u nas, već smo ih pobjedili na Evropskom prvenstvu tako da se nadam da ćemo uspjeti to da ponovimo.”, zaključila je Deura.

 

Zmajice se u Sarajevu ujedno pripremaju za početak kvalifikacija za Eurobasket 2023. godine koji će biti održan u Sloveniji i Izraelu. Prvi meč izabranice selektora Gorana Loje igraju već u četvrtak, protiv selekcije Belgije. Susret se igra u dvorani Skenderija sa početkom od 20 sati.

 

Karte možete kupiti na ovom LINKU ili na prodajnim mjestima Kupikarta.ba u Sarajevu (spisak lokacija OVDJE).

Više u Vijesti iz reprezentacije