Connect with us

Prvenstvo BIH (M)

Startala košarkaška liga: Široki i Igokea ostvarili pobjede na gostujućim terenima

Muška košarkaška liga BiH startala je u vikendu koji je za nama.

Košarkaši Širokog Brijega su u Mostaru pobijedili Zrinjski rezultatom 98:83.

Mateo Čolak sa 21 poenom i dva skoka predvodio je aktuelnog prvaka do pobjede, dok je Ivan Karačić dodao 19 uz šest skokova. Dario Drežnjak je postigao 16 poena uz sedam skokova i tri asistencije, dok je Mateo Drežnjak susret završio sa 14 uz po četiri skoka i asistencije.

U redovima Zrinjskog najbolji je bio Krsto Bjelica sa 24 poena, osam asistencija i šest skokova dok je Stefan Glogovac dodao 23 uz sedam skokova i dvije asistencije.

Košarkaši Leotara savladali su ekipu Sparsa na svom terenu rezultatom 74:65.

Marko Rikalo je vodio Trebinjce do pobjede sa 23 poena, šest asistencija i tri skoka dok je Šakotić dodao 15 uz tri skoka i dvije asistencije.

U redovima Sparsa Adin Vrabac je bio najbolji sa 15 poena i 11 skokova dok su Muratović i Buza dodali po 13. Buza je imao dva skoka i asistenciju, a Muratović pet skokova i dvije asistencije.

Kakanj je savladao Čapljinu rezultatom 82:75.

Domaće su do pobjede vodili Haris Ćurevac sa 21 poenom i Jovan Đorđević sa 16, dok je kod gostiju iz Hercegovine najefikasniji bio Milan Lužaić sa 22 postignuta poena.

Košarkaši Mladosti u Mrkonjić Gradu su savladali Slobodu rezultatom 98:90.

Mladost je do pobjede vodio Stefan Mijović sa 17 poena, pet skokova i dvije asistencije. Aleksa Birovljev je zabilježio 16 poena, uz dva skoka i tri asistencije.

Vladimir Tomašević je za Slobodu ubacio 17 poena, a tome je dodao četiri skoka i asistenciju. Miloš Grubor je zabilježio 15 poena, šest skokova i dvije asistencije.

Bratunac je kao gost savladao Promo rezultatom 85:74.

Goran Vučević sa 23 i Dejan Ćup sa 14 poena predvodili su goste do pobjede, dok je u domaćem timu najefikaniji bio Sedlarević sa 19 postignutih poena.

Posljednji duel u ovom kolu odigran je u Vogošći, gdje je domaći tim dočekao ekipu Igokee. Pobjedu je nakon dosta borbe ostvarila ekipa Igokee rezultatom 73:66.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Dalibor Ilić sa 21 postignutim poenom, a ubilježio je i osam skokova, dok je Keenan Evans postigao 14. Domaće je u ovom duelu predvodio Haris Genjac sa 15 poena, a svojoj statistici je dodao i devet skokova, dok je Mujo Tuljković postigao 12 poena, uz pet skokova.

Više u Prvenstvo BIH (M)