Connect with us

Reprezentacija

Poraz od Ukrajine, sutra protiv Islanda za 11. mjesto

Košarkaši Bosne i Hercegovine poraženi su od Ukrajine rezultatom 95:74, pa će sutra od 15:15 sati sa protiv selekcije Islanda igrati susret za 11 mjesto na Evropskom prvenstvu Divizije B.

U prvoj četvrtini gledali smo izjednačenu košarku u kojoj su Ukrajinci uspjeli da stvore prednost od četiri poena, 18:14. Nakon toga se desio veliki pad u igri našeg tima, dozvolili smo Ukrajincima da se ispucavaju i na poluvrijeme odlaze sa visokih 20 poena prednosti. Rezultat nakon 20 minuta igre je glasio 48:28.

Iako je u drugom dijelu naš tim igrao puno bolje u odnosu na prvih 20 minuta, nismo imali snage da napravimo preokret. Treću četvrtinu smo riješili u svoju korist rezultatom 24:20, ali je posljednji period pripao Ukrajincima, koji su na kraju slavili pobjedu rezultatom 95:74.

Shulga sa 22, Melasnych sa 18 i Kovliar sa 16 poena bili su najefikasniji u timu Ukrajine, dok su u našem timu Radak sa 18, Maran sa 15 i Kondić sa 10 postignutih poena bili učinkovitiji od ostalih.

Naš tim će sutra igrati utakmicu za 11. mjesto sa selekcijom Islanda, a tom utakmicom će završiti nastup na Evropskom prvenstvu.

Više u Reprezentacija