Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Najbolje bh. juniorke započele pripreme za nastup na EP

Ženska juniorska (U-18) reprezentacija Bosne i Hercegovine u ugodnom ambijentu Vlašića i hotela Sunce započela je pripreme za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu (najviša, A divizija).

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan obratio se igračicama i stručnom štabu, izrazio podršku i poželio sreću u izazovima koji ih očekuju.

Razija Mujanović, tim menadžer ženskih selekcija, vjeruje da će pripreme biti iskorištene na najbolji način.

“Nije mala stvar igrati na Evropsko prvenstvu A divizije, djevojke su toga svjesne. Pred njima i stručnim štabom je veliki posao u narednih mjesec dana. Zasad je zakazana prijateljska utakmica s Austrijom ovdje na Vlašiću, probat ćemo ugovoriti još neke mečeve. Na samom EP cilj će biti opstanak u A diviziji, vjerujem da ga možemo ispuniti“, kaže Mujanović.

Selektorka Dragana Svitlica i njena asistentica Merhunisa Omerović na raspolaganju tokom priprema imaju sljedeće košarkašice: Jelena Lazarević, Marija Vrdoljak, Anida Čaušević, Tamara Šarenac, Andreja Stanković, Alma Hadžirešić, Sonja Miljević, Ivana Daković, Ajla Hidić, Jana Guska, Ana Leko, Emina Kamerić, Milica Sirovina, Dalila Bilić, Sonja Devura, Anđela Perković, Amila Smajić i Danijela Mitrović.

Evropsko prvenstvo održava se od 6. do 14. avgusta u Grčkoj. Reprezentacija BiH je u grupi D s Francuskom, Njemačkom i Izraelom.

 

Više u Vijesti iz KS BIH