Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Lojo: Raduju me sjajne partije Jonquel Jones u WNBA ligi, jedva čekamo da se priključi reprezentaciji

Ako se po jutru dan poznaje, pred Jonquel Jones je izvrsna sezona u WNBA ligi, možda i najbolja u karijeri.

Reprezentativka BiH s 19 poena i 11 skokova bila je jedna od najboljih igračica u sinoćnjoj pobjedi Connecticut Suna nad ekipom Las Vegasa od 72:65.

To je ujedno peti uzastopni trijumf njene ekipe, čime je izjednačen klupski rekord, a Jones je četvrti meč zaredom upisala double-double učinak. Trenutno je na prosjeku od 18,4 poena i 10,8 skokova po meču.

Sjajne partije košarkašice s Bahama koja kao naturalizovana igračica nastupa za reprezentaciju BiH uredno prati i selektor Goran Lojo.

“Naravno, jako me raduju odlične igre koje Jonquel pruža na startu WNBA sezone. Njena statistika također govori da je trenutno jedna od najboljih košarkašica kompletne lige, samim tim i na svijetu. U kontaktu smo, ona je poručila kako jedva čeka da se priključi reprezentaciji pred naš nastup na Evropskom prvenstvu idućeg mjeseca. Vjerujem da ne trebam posebno naglašavati da i mi Jones nestrpljivo očekujemo, njen dolazak u BiH je predviđen 6. juna”, govori Lojo za zvaničnu stranicu KSBiH.

Podsjetimo, Zmajice se trenutno nalaze u Fojnici, gdje su, nakon 12-dnevnog boravka na Vlašiću, nastavile pripreme za Eurobasket.

“Sve se zasad odvija prema planu. U Fojnici smo od sinoć počeli više raditi na taktici i uigravanju akcija, utakmice protiv Hrvatske u Poreču 29. i 30. maja pokazat će kakav posao smo obavili proteklih dana”, konstatuje selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH.

Više u Vijesti iz KS BIH