Connect with us

Kadetkinje

Kengur nakon gostovanja u Aleksandrovcu: Sport je univerzalni jezik koji spaja ljude

Sinoć su košarkašice Kengura gostovale u Aleksandrovcu u okviru posljednjeg 18. kola regularnog dijela Lige mladih. Sam rezultat utakmice pao je u drugi plan, jer je ovo gostovanje Zeničanki pokazalo najljepšu stranu sporta.

Puni pozitivnih utisaka, danas su se oglasili iz Kengura.

Gostovanje u Aleksandrovcu pokazalo je da se na jedan pravi sportski, kulturan i međuljudski način promovišu životne vrijednosti. Prije, za vrijeme i nakon utakmice imali smo odlično gostoprimstvo koje ćemo sigurno pamtiti. Utakmicu je gledao i gospodin Milorad Dodik, koji je nakon utakmice igračice obje ekipe nagradio sokovima, sladoledima i jednim lijepim sportskim druženjem. Zahvaljujemo se domaćinu KK Lider, trenerici Ognjenki, rukovodstvu KK Igokea i publici na odličnom gostoprimstvu. Ovo je početak jedne lijepe sportske saradnje i druženja sa našim prijateljima iz KK Lider, koji će biti naši gosti na 19. “Kengur kupu 2017” u mjesecu augustu – navode iz KK Kengur.

Još jedan dokaz da sport probija sve barijere i da je takmičenje i sama Liga mladih projekat koji treba podržati i u budućnosti.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Sponzor lige

DRUŠTVENE MREŽE

Prvenstvo BiH

Više u Kadetkinje

No Images found.