Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Kompanija Alma Ras uz Zmajice na Eurobasketu

Kompanija Alma Ras pružila je podršku ženskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH pred nastup na Eurobasketu u Španiji i Francuskoj.

Tim povodom Zmajice su jučer posjetile sjedište i proizvodni pogon ove firme u Olovu, a izvršni direktor kompanije Alma Ras Rasim Memagić i generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan potpisali su ugovor o sponzorstvu.

Za naše najbolje košarkašice upriličena je i prezentacija same firme te njenih proizvoda.

“Sretni smo jer podržavamo žene u sportu i zdrav način života kroz primjer ovih mladih djevojaka koje su uzor budućim naraštajima. Bosna i Hercegovina ima mlade i uspješne mladiće i djevojke u svim sportovima i zadovoljstvo nam je biti podrška upravo ženskoj košarkaškoj reprezentaciji. One su naš ponos, želimo im puno sreće i uspjeha na Eurobasketu”, riječi su Rasima Memagića, izvršnog direktora kompanije Alma Ras.

Generalni sekretar KSBiH Amer Čolan zahvalio se na gostoprimstvu.

“Veoma smo sretni što je jedan tako kvalitetan i poznat domaći brend poput kompanije Alma Ras stao uz nas u ovoj važnoj misiji, pred nastup ženske reprezentacije na EP nakon 22 godine. Nadamo se nastavku saradnje i u nekim drugim projektima”, kazao je Čolan.

Više u Vijesti iz KS BIH