Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Inicijativa pokrenuta prije nekoliko mjeseci, Zmajice još uvijek čekaju nagradu za plasman na EP

Prije nekoliko mjeseci, tačnije u februaru ove godine, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH podržao je inicijativu zastupnika Vlatka Glavaša da se uspjeh bh. ženske košarkaške reprezentacije, odnosno plasman ove selekcije na Evropsko prvenstvo, adekvatno valorizira.

“Naše djevojke, ambasadorice u pravom smislu, kao i njihovi treneri, zaslužuju u najmanju ruku adekvatnu novčanu nagradu. Biće to skroman znak priznanja za njihov uspjeh i promicanje imena naše zemlje u sportskom svijetu”, naveo je Glavaš, između ostalog, u svom prijedlogu.

Inicijativa je upućena u dalju parlamentarnu proceduru, međutim do danas Vijeće ministara BiH, kao ni Ministarstvo civilnih poslova na čelu sa ministricom Ankicom Gudeljević, na koje je ista adresirana, nisu ništa poduzeli po ovom pitanju. Tačnije, Zmajice još uvijek nisu dobile novčanu nagradu za ostvareni uspjeh.

Podsjetimo, ženska košarkaška reprezentacija BiH već je započela i pripreme za predstojeći Euobasket. Ovim putem izražavamo nadu da će barem do nastupa na EP narednog mjeseca dobiti zasluženu nagradu od strane državnih institucija.

Više u Vijesti iz KS BIH