Connect with us

Reprezentacija

Idemo Zmajice!

Kao što je već svima poznato Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je, po prvi put od svog osnivanja, domaćin Evropskog prvenstva A divizije za žene.

U glavnom gradu naše države učestvuje 16 najboljih evropskih U18 ženskih reprezentacija : Italija, Belgija, Litvanija, Poljska, Latvija, Hrvatska, Njemačka, Francuska, Izrael, Srbija, Rusija, Češka Republika, Španija, Mađarska, Bjelorusija i Bosna i Hercegovina.

Već tridesetog juna nam stižu prvi gosti. Sve reprezentacije su smještene u hotelu Hollywood na Ilidži, a utakmice se igraju u dvoranama Mirza Delibašić i D1 u Skenderiji.

Otvaranje prvenstva je 6. jula 2019. godine u 14 sati utakmicama u kojim se sastaju Italija i Belgija te Španija i Francuska.

Kompletan raspored utakmica možete pogledati na: https://www.fiba.basketball/europe/u18women/2019

Stručni štab naše reprezentacije čine selektor Slaviša OžegoviĆ, Aida Kalušić, koja obavlja funkciju pomoćnog trenera, dok se o fizičkoj spremi naših Zmajica brine Saša Marković. U stručnom štabu je i fizioterapeut Alma Teletović.

Roster našeg tima čine: Ines Babić, Darija Babić, Vanja Božić, Merjema Bučuk, Elma Feukić, Marija Kešeljević, Jovana Kovačević, Ksenija Mitrić, Azra Nikšić, Iman Peljto, Sanja Radulović, Ajla Selimović, Hena Spahić, Dragana Zubac i Anđela Šipka.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi svoje utakmice igra u dvorani D1 od 18:30 sati i to protiv sljedećih protivnika:

– 06.07.2019. sa reprezentacijom Latvije,
– 07.07. 2019. sa reprezentacijom Litvanije,
– 08.07.2019. sa reprezentacijom Poljske,Ž

09. jula naše košarkašice imaju slobodan dan, dok od 10. jula 2019. krede druga faza prvenstva.

Ulaz na sve utakmice na prvenstvu je slobodan, a naše Zmajice računaju na vašu podršku, kako bi se svi zajedno radovali novim uspjesima bh. košarke.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine koristi priliku da se zahvali svim sponzorima, koji su pomogli pri organizaciji ovog zaista velikog događaja. Želimo se pokazati kao dobri domaćini svim gostima, a svim ljubiteljima košarke ponuditi vrhunske utakmice u našem gradu.

Više u Reprezentacija