Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Džombeta: U utakmicama protiv Crne Gore ćemo vidjeti u kakvoj smo formi pred odlazak na Eurobasket

Ženska košarkaška reprezentacija BiH privodi kraju dio priprema u Mostaru. Nakon današnjih treninga, Zmajice će se sutra ujutro zaputiti u Podgoricu.

U glavnom gradu Crne Gore tokom vikenda našu selekciju očekuju dvije prijateljske utakmice protiv domaće reprezentacije. To bi ujedno trebali biti posljednji kontrolni mečevi Zmajica u sklopu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu (od 17. do 27. juna).

“Na Vlašiću smo proveli 12 dana gdje smo veći dio priprema radili na kondicionim pripremama. Zaista smo dobro odradili taj dio, koji je neizostavan radi teškog tempa koji nas čeka na Evropskom prvenstvu. Zatim smo pet dana proveli u Fojnici, gdje smo radili na taktici, a potom smo odigrali dvije prijateljska utakmice u Poreču protiv reprezentacije Hrvatske. Trenutno se nalazimo u Mostaru, a za vikend igramo u Podgorici protiv reprezentacije Crne Gore, gdje ćemo vidjeti u kakvoj smo formi pred odlazak na Eurobasket. Posljednji dio ćemo provesti u Tuzli i zaokružiti pripreme. Nadam se da ćemo na EP uspjeti napraviti iznenađenje jer smatram da smo veoma dobra ekipa koju krasi odlična atmosfera”, ističe članica bh. reprezentacije Miljana Džombeta u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH.

Više u Vijesti iz KS BIH