Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Članovi ženske reprezentacije BiH u posjeti Vladi TK

Članovi Vlade Tuzlanskog kantona, na čelu s premijerom Kadrijom Hodžićem, ugostili su danas članove ženske košarkaške reprezentacije BiH.

Podsjećamo, u okviru priprema za Evropskom prvenstvu, Zmajice borave trenutno upravo u Tuzli.

Ovom prilikom premijer Hodžić je stručnom štabu i košarkašicama čestitao na ostvarenju ovog izuzetno važnog sportskog dostignuća i plasmanu među 16 najboljih ekipa Starog kontinenta.

“Prije svega dobrodošle u Tuzlu. U ime Vlade Tuzlanskog kantona, koja je i podržala pripreme reprezentacije pred odlazak na Eurobasket, čestitam Vam na ostvarenom rezultatu. Njime ste obradovali sve Bosance i Hercegovce. Biti među 16 najboljih već je i samo po sebi ogroman rezultat. Ipak u sportskom duhu dajte sve od sebe na prvenstvu i pokušajte našu radost učiniti još većom”, kazao je danas premijer Kantona Kadrija Hodžić ističući da je reprezentacija iznimno važan državni projekta koji nažalost nije prepoznat i dovoljno podržan.

Predstavnici reprezentacije su se zahvalili na dobrodošlici i gostoprimstvu koje su Tuzla i Tuzlanski kanton iskazali ženskoj selekciji, ističući da su uslovi boravka i sportskog tretmana na izuzetnom nivou. Također, izrazili su uvjerenje da će na dostojanstven način predstavljati našu domovinu ma EP u Španiji i Francuskoj.

U ime reprezentacije današnjem prijemu su prisustvovali tim – menadžer reprezentacije Razija Mujanović, selektor Goran Lojo, kapiten Milica Deura, reprezentativka Marica Gajić, te fizioterapeut Dženana Damadžić.

Vladu su, uz premijera Hodžića predstavljali ministar kulture, sporta i mladih Zlatan Muratović, ministar finansija Vedran Lakić i ministar obrazovanja i nauke Elvis Baraković.

Ovom prilikom predstavnici reprezentacije BiH uručili su premijeru TK dres s potpisima svih igračica.

Više u Vijesti iz KS BIH