Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Bosnić pred sutrašnji žrijeb za EP: Nisu nam dali mogućnost da dobijemo lakšu grupu

Žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo košarkaša bit će održan sutra u Berlinu, s početkom u 13 sati.

Podsjetimo, reprezentacija BiH, iako je bila prvoplasirana u svojoj kvalifikacijskoj grupi, smještena je u posljednji, šesti, jakosni šešir.

U prvom šeširu će se naći nosioci grupa Španija, Srbija, Grčka i Francuska, a u drugom su Litvanija, Rusija, Italija i Češka. U trećem jakosnom šeširu su Poljska, Hrvatska, Turska i Slovenija, dok su u četvrtom Njemačka, Ukrajina, Finska i Gruzija. Belgija, Mađarska, Izrael i Velika Britanija su u petom jakosnom šeširu, a u posljednjem šeširu su Bosna i Hercegovina, Nizozemska, Estonija i Bugarska.

Uoči sutrašnjeg žrijeba za Eurobasket selektor Zmajeva Vedran Bosnić kaže:

“S obzirom da su nas stavili u šesti šešir, neće nam dati mogućnost da dobijemo neku lakšu grupu, iako smo to više nego zaslužili kroz kvalifikacije za EP. Koje god timove dobijemo sutra na izvlačenju, mi se trebamo fokusirati na sebe i kako da se što bolje pripremimo, da budemo što konkurentniji i kvalitetniji. Neke posebne želje nemam jer sve su to kvalitetne i dobre reprezentacije. Moja želja je da se korona zaustavi i da na EP 2022 budu pune dvorane, i to naših navijača”, rekao je za scsport Bosnić.

Eurobasket 2022 će se igrati od 1. do 18. septembra naredne godine u Njemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji. Ukupno 24 reprezentacije će se boriti za titulu prvaka Evrope.

Više u Vijesti iz KS BIH