Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Bosnić: Momci su sjajno reagovali nakon razgovora, pokazali su da imaju “ono dolje”

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je pobijedila Češku u Skenderiji (97:90) na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Zmajevi su gubili na poluvremenu sa 12 poena razlike, ali sjajno su zaigrali u drugom dijelu i napravili preokret te na kraju došli do trijumfa, za koji selektor Vedran Bosnić kaže da je zaslužen.

“Sjajna utakmica jer smo pobijedili. Zaslužili smo da pobijedimo. Osjećam kao da se nismo navikli igrati pred našom publikom. Ako se sjećate posljednji put pred publikom smo igrali u Tuzli prije dvije godine. Bile su jako velike emocije. Pokušali smo se opustiti pred utakmicu i da od prve minute krenemo fokusirano, kao što smo igrali drugo poluvrijeme. Nismo uspjeli, ali sjajna reakcija u drugom dijelu”, rekao je Bosnić odmah nakon utakmice, dodavši:

“Sjajna reakcija momaka nakon dobrog razgovora. Vidi se da hoće. Rekao sam ranije da možemo pobijediti. Jako bitna utakmica za nas i da nastavimo sanjati i možda i zaigramo na Svjetskom prvenstvu. Želimo pobijediti u svakoj utakmici”.

Selektor našeg nacionalnog tima potom se oglasio i na press konferenciji na kojoj je uputio čestitke našim momcima.

“Čestitam i mojim igračima. Pokazali su, što se kaže kod nas, da imaju “ono dolje”, da možemo da se vratimo uvijek. Mnogo sam sretan, ali trebamo spustiti emocije i fokusirati se na novu utakmicu u ponedjeljak”, rekao je Bosnić

Bosnić je imao jako malo vremena da uklopi Džanana Musu koji se nije mogao na vrijeme priključiti Zmajevima jer je bio zaražen korona virusom.

“Jako teško, ne samo za mene nego za nas sve jer smo tim i sve sto radimo, radimo kao tim. Za mene i pomoćnike je teško bilo. Uradili smo sve da ga uklopimo. Ekipa je ta koja igra, ali momci su napravili sve da mu je lakše da igra. Olakšali su mu i na kraju došli do ubjedljive pobjede”, dodao je naš selektor.

Za tri dana Zmajeve očekuje novi meč, a gostovat će Bugarskoj.

“Najteža utakmica u kvalifikacijama će biti protiv Bugarske jer igramo protiv ekipe koju smo pobijedili prethodna tri puta i koja ima veliki motiv nakon tri poraza protiv nas. Mnogo nam je bitno da napravimo dobar oporavak. Sutra u 17 sati putujemo. Mnogo možemo dobiti tom utakmicom. Moramo od početka biti na boljem nivou ako želimo pobjedu”, istakao je selektor Zmajeva.

Više u Vijesti iz KS BIH