Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Bosnić: Eksperti neka pričaju o rosterima i procjenjuju ko je favorit, mi sutra idemo na pobjedu pred našom publikom

Muška košarkaška reprezentacija BiH je kompletirana, jutros je naš nacionalni tim odradio trening u punom sastavu, nakon što se ekipi sinoć priključio i Džanan Musa.

Svi izabranici selektora Vedrana Bosnića potpuno su spremni za sutrašnji meč prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke Republike u velikoj dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija).

Radimo vrlo kvalitetno, imamo dobar intenzitet na treninzima. Zbog toga smo i došli ovdje – da se što bolje spremimo, damo sve od sebe i, nadam se, pobijedimo. Imamo neke informacije o Česima, ali ne bih unaprijed ništa o njima govorio dok ne stignu večeras u hotel i dok ne budemo sigurni sto posto u kakvom sastavu će nastupiti. U svakom slučaju, to je vrlo dobra ekipa. Trebamo se fokusirati na nas, kako ćemo mi igrati i izgledati u sutrašnjoj utakmici. Ako budemo na nekom svom kvalitetnom nivou, manje nas interesuje ko je s druge strane parketa“, istakao je Bosnić.

Selektor je također izrazio nadu da podrška publike sutra u Skenderiji neće izostati te naglasio kako je u ovom trenutku najmanje bitno koja ekipa će sutra imati ulogu favorita.

Od mog početka u reprezentaciji, dakle tamo od 2018. godine, govorim da mi u svakoj utakmici idemo da pobijedimo. Eksperti neka pričaju o rosterima i procjenjuju ko je favorit na papiru, ali što se mene tiče moja ekipa je najbolja i uvijek očekuje pobjedu“, konstatuje Bosnić.

Utakmica BiH – Češka igra se sutra od 20 sati. Ulaznice možete kupiti na prodajnim mjestima ticketing shopa Kupikarta.ba ili putem ovog LINKA.

Skenderija čeka. Budi Zmaj.

Više u Vijesti iz KS BIH