Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Bosnić: Dajemo maksimum da usrećimo ljude u Bosni i Hercegovini, ponosan sam što sam na čelu ovog projekta

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je trijumfalno okončala kvalifikacije za Eurobasket, a danas je u Rigi u šestom kolu ubjedljivo savladala i Bugarsku sa 80:61.

Selektor Vedran Bosnić je nakon utakmice na konferenciji za medije izjavio kako je ponosan što je na čelu ovog projekta u kojem je Zmajeve odveo na Eurobasket.

“Hvala Latviji na ovoj organizaciji baloona, najbitnije je što su svi ostali zdravi. Hvala svim mojim igračima, ljudima koji rade u mom stručnom štabu, ne samo u ovom balonu već od početka kvalifikacija. Kao što možda znate, mi smo imali različite timove u sva tri balona, ali svi su davali sve od sebe i pomogli i veoma sam sretan i ponosan što predvodim ovaj projekat do Eurobasketa”, istakao je Bosnić.

Potom je govorio i o utakmici s Bugarima, koje su Zmajevi “slomili” u posljednjoj četvrtini.

“Utakmica nije bila možda baš najljepša za gledati, Bugarska je imala sjajno poluvrijeme, ubacila osam trojki, ali mi smo u nastavku bili mnogo agresivniji u odbrani i podigli smo nivo naše igre. Velika pobjeda, sjajno je biti prvi u grupi i probat ćemo izvući pouke i iz ovog turnira i biti još bolji”, istakao je selektor Zmajeva.

Odgovorio je Bosnić i na pitanje koliko ovaj uspjeh znači našoj državi.

“Veliki je ovo uspjeh za bh. košarku. Znam da su mnogi ljudi u BiH gledali utakmicu i danas i da su sretni. Fokusirani smo da damo maksimum da usrećimo naše ljude u Bosni i Hercegovini. Vjerovali smo od prvog dana i snažno smo radili da dođemo ovdje, nismo ovo dobili džaba. Moramo nastaviti raditi, poštovati jedni druge, fokusirati se na sve situacije i ostati zajedno”, zaključio je Bosnić.

Foto: FIBA

Više u Vijesti iz KS BIH