Connect with us

Reprezentacija

Bosna i Hercegovina savladala Litvaniju

Košarkašice Bosne i Hercegovine savladale su selekciju Litvanije rezultatom 69:67.

Nakon jučerašnjeg poraza od selekcije Latvije, naše košarkašice su pružile sjajnu igru i stigle do pobjede, koja im je izuzetno bitna za opstanak u A dviziji.

Prva četvrtina je bila dosta izjednačena, a obje ekipe su se smjenjivale u vodstvu, da bi u konačnici Litvanke ovaj period riješile u svoju korist rezultatom 22:20. Sredinom druge četvrtine naš košarkašice su zaigrale zaista odlično i uspjele stići do maksimalnih osam poena prednosti do tog momenta (35:27). Ipak, Litvanke su uspjele da do kraja poluvremena umanje prednost, pa se na pauzu otišlo sa jednim poenom prednosti u korist naše reprezentacije. Rezultat je glasio 37:36.

Za razliku od utakmice sa Latvijom, u trećem periodu naše košarkašice su nastavile sa dobrom igrom iz prvog dijela i konstantno imali prednost tokom cijele četvrtine. Dvije minute prije kraja perioda, naša selekcija prvi put ima deset poena prednosti (54:44), a u posljednjih deset minuta susreta ušlo se pri rezultatu 55:44 u korist Bosne i Hercegovine.

Iako su Litvanke posljednji period riješile u svoju korist, nisu uspjele stići do potpunog rezultatskog preokreta. Košarkašice selektora Ožegovića su u posljednjih deset minuta nastavile sa borbenom igrom i uspjele da zadrže prednost do konačnih 69:67 u našu korist.

Bosna i Hercegovina – Litvanija 69:67

BiH: Kešeljević 14, Mitrić 13, Radulović, Selimović 4, Zubac 22, Ines Babić 2, Darija Babić, Božić , Kovačević 8, Nikšić 6, Peljto , Šipka

Litvanija: Cižauskaite 8, Miknaite 14, Paliulyte 7, Savostaite 1), Visockaite 12, Janionyte, Jankauskaite 3, Mickute, Oficerovaite, Sinickaite 11, Švegždaite 1, Zdanevičiute.

U drugom susretu u našoj grupi Latvija je savladala Poljsku rezultatom 89:84, nakon produžetaka. Nakon regularnog dijela susreta rezultat je glasio 76:76.

Više u Reprezentacija