Connect with us

REGIONALNA TAKMIČENJA

Bh. predstavnici kreću sa takmičenjem u regionalnoj ligi

Košarkaška ABA druga liga počinje danas utakmicama prvog kola.

Bosnu i Hercegovinu će ove sezone predstavljati tri tima u ABa 2 ligi. Pored prvaka Bosne i Hercegovine, ekipe Širokog, učestvovat će još i ekipe Sparsa, koja je i prethodne sezone učestvovala u ovom takmičenju i plasirala se u samu završnicu, te tuzlanska Sloboda.

Prvi će na parket košarkaši Sparsa koji će na svom parketu dočekati Rogašku. Trener domaćeg tima Goran Šehovac u najavi utakmice je rekao da njegovi momci jedva čekaju početak takmičarskih utakmica.

– Željno iščekujemo početak ABA lige i sutrašnju utakmicu.. Što se tiče analize pripremnog perioda, mislim da smo pokazali kvalitet, da smo dobro radili i da možemo da igramo sa ekipama iz ABA lige na visokom nivou. Međutim to je sve pripremni period i vidjet ćemo sada gdje smo u odnosu na pritisak, atmosferu jer jedno je igrati pripremne utakmice a sasvim drugo takmičiti se. Očekujem da igrači sutra daju svoj maksimum i da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu i budemo li to uradili, ne sumnjam u pozitivan rezultat. Kada je u pitanju igrački kadar, raduje nas povratak Buze i Grubelića, a svi ostali igrači su zdravi i spremni za utakmicu.

Široki gostuje ekipi Helios Sunsa, a trener tima iz Hercegovine Krunoslav Krajinović, kaže da je ovo jako bitan susret za njegov tim.

– Uvijek je bitna prva utakmica, tako da os svojih iograča očekujem da ostave što bolji dojam u ovoj utakmici. Dobro smo radili, pripremili se i nadam se da to pokazati protiv Heliosa, kojeg izuzetno cijenimo kao protivnika. Vidjet ćemo da li nam je to što uradili u pripremnom periodu dovoljno za pobjedu u ovom duelu.

Sloboda sezonu otvara gostovanjem u Sjevernoj Makedoniji, kod ekipe MZT Aerodroma.

– Pripremne utakmice iskoristili smo da popravimo formu svih igrača, da vidimo kako ćemo sarađivati u igri pet na pet, te da se kompletan novi tim dobro upozna. Mislim da smo uradili dosta posla na planu fizičke spreme. Za sada nemamo problema, a ni povreda, tako da sam jako zadovoljan kako se radilo, a momci rade zaista pošteno, rekao je u najavi utakmice Josip Pandža koji se osvrnuo i na protivnički tim rekavši sljedeće:

To je ekipa koja ima najveći budžet u ligi i interesuje ih da se vrate u ABA ligu već ove godine. Lani su kroz kvalifikacije poraženi od Zadra i ispali su. Imamo neke informacije o njima. Nadam se da ćemo biti čvrsti, karakterni, borbeni, da nećemo biti fascinirani protivnikom koji je sigurno favorit. Idemo tamo opušteno, da tražimo iz minute u minutu svoju šansu, tako da se nadam dobroj prilici.

Raspored utakmica bh. predstavnika

Srijeda:

Spars – Rogaška, srijeda 18 sati,
Helios Suns – Široki, srijeda 19 sati,
MZT Aerodrom – Sloboda, četvrtak 19 sati.

Više u REGIONALNA TAKMIČENJA