Connect with us

Prvenstvo BiH Ž

Banovići u istom ritmu, Orlovi i Play Off upisali nove pobjede

U okviru 14. kola ženskog košarkaškog prvenstva odigrano šest utakmica

U prvoj utakmici RMU Banovići su u gostima ubjedljivo savladali Jedinstvo Dženex. Konačan rezultat susreta glasio je 54:96. Najefikasnija košarkašica bila je Jovana Marković sa 30 poena i 14 skokova, dok je Dajna Ibrić dodala 21 poen i devet skokova. U poraženoj ekipi najbolja je bila Keyera Eaton sa 30 poena i 14 skokova.

U drugoj utakmici Play Off je savladao Mladi Krajišnik sa 51:64. Play Off je do pobjede predvodila Azra Alispahić sa 21 poenom i devet skokova, dok je sa druge strane odličnu partiju odigrala Milena Marjanović sa 16 poena i 20 skokova.

Orlovi su stigli do nove pobjede, a ovoga puta njihova žrtva bila je Čelik Subor, koji je izgubio rezultatom 63:75. Najbolja košarkašica u pojbedničkoj ekipi bila je Nataša Sobot sa 17 poena, dok je Aleksandra Begenešić dodala 16 poena. Sa druge strane vrijedi istaći Anidu Ćorović, koja je ubacila 32 poena.

U četvrtoj utakmici Rudar Sport je savladao Konjic sa 57:49. Rudar je do pobjede došao preko Tine Tanasilović, koja je postigla 17 poena, a isti broj poena postigla je i Jelena Kapisoda. Sa druge strane Emela Ramić je bila najefikasnija sa 12 poena.

Leotar je deklasirao ekipu Igmana sa rezultatom 96:52. Ana Milanović je odigrala vjerovatno najbolju partiju u svojoj karijeri postigavši 39 poena i uhvativši 21 skoko. Sa druge strane Marijana Šehovac je postigla 17 poena.

Brčanka je odigrala nevjerovatnu odbranu i došla do pobjede zaustavivši Slobodu na svega 33 poena. Konačan rezulta glasio je 59:33. Najefikasnija igračica bila je Mikeala Stanton sa 20 poena, dok u poraženoj ekipi nije bilo košarkašica sa dvocifrenim poenterskim učinkom.

Više u Prvenstvo BiH Ž