Connect with us

Prvenstvo BiH Ž

Banovići nastavili niz protiv Čelika, pobjede Orlova i Play Offa

Kompetirano 13. kolo u ženskoj košarkaškoj ligi.

U prvoj utakmici Play Off iz Sarajeva je došao do pobjede protiv Brčanke rezultatom 90:69. Najefikasnija na terenu bila je Berina tekač sa 15 poena i osam asistencija, dok je Azra Alispahić dodala 13 poena. U poraženoj ekipi najefikasniji susret odigrala je Ajla Mihmić sa 15 poena.

Mladi Krajišnik je uspio doći do nove pobjede, a ovoga puta njihova žrtva bila je ekipa Igmana. Konačan rezultat susreta glasio je 47:63. Najbolju utakmicu odigrala je Jelena Tadić sa 17 poena, dok su se u poraženoj ekipi istakle Svjetlana Papčević sa 16 poena i 15 skokova i Marijana Šehovac sa 15 poena i 16 skokova.

Jedinstvo Dženex je također upisalo pobjedu u gostima, a oni su savladali Konjic sa rezultatom 51:65. Najefikasnija igračica bila je Keyera Gina Eaton sa 27 poena, dok je Naida Ruščuklić dodala 15 poena. U poraženoj ekipi Berina Mustafica je zabilježila 20 poena.

RMU Banovići su nastavili sa sjajnim partijama ove sezone. Ovoga puta bili su bolji od Čelika te su pobijedili sa rezultatom 76:49. U pobjedničkoj ekipi istaklo se više pojedinaca, a Ajla Ikanović je bila najbolja sa 18 poena. U poraženoj ekipi Sedina Halimić je zabilježila 16 poena i 10 skokova.

Još jedna ubjedilja pobjeda je upisana od strane ŽKK Orlovi, a oni su bili ubjedljivo bolji od Leotara sa 84:63. Odličan susret odigrala je Tamara Rajić sa 20 poena, dok je Aleksandra Begenšić imala double-double učinak sa 15 poena i 15 skokova. U poraženoj ekipi Ana Milanović je brojala do 15.

U posljednjoj utakmici Rudar Sport je savladao Slobodu sa 51:55. Rudar je do pobjede predvodila Jelena Kapisoda sa 18 poena, dok je Tina Tanasilović postigla 13 poena. U poraženoj ekipi Anda Duratović je postigla 19 poena.

Više u Prvenstvo BiH Ž