Connect with us

Prvenstvo BiH Ž

Banovići, Mladi Krajišnik, Čelik, Leotar i Orlovi ostvarili uvjerljive pobjede

Banovići su na svom terenu savladali ekipu Play Offa rezultatom 92:65.

Dženita Ikanović i Irena Vrančić su postigle po 16 poena, a po 14 su dodale Jovana Marković i Ajla Ikanović. Azra Alispahić sa 18 poena je bila najefikasnija u poraženom timu.

Mladi Krajišnik je deklasirao ekipu Rudar Sporta rezultatom 83:26.

Milena Rađenović sa 15 poena je predvodila domaće do pobjede, a njoj su se pridružile Željka Petković sa 13 i Anđela Šipka sa 12. Jelena Stošić je u poraženom timu postigla deset poena.

Brčanka je kao gost savladala Jedinstvo rezultatom 77:73.

Najefikasnije u redovima Brčanke bile su Mikaela Stanton sa 19, te Amela Kurtalić i Mirela Halilović sa po 16 postignutih poena. U tuzlanskom sastavu Žaklina Milošević je postigla 20 poena, a 18 poena je dodala Naida Ruščuklić.

Čelik je na svom parketu deklasirao ekipu Slobode rezultatom 96:31.

Amila Husejnović sa 19 i Anida Ćorović sa 18 postignutih poena su bile najefikasnije u timu iz Zenice, dok je Ana Ovuka sa osam poena bila najefikasnija u poraženom timu.

Orlovi su na svom parketu savladali Igman rezultatom 82:50.

Vanja Božić sa 30 poena je bila najefikasnija u pobjedničkom timu, dok su Nataša Šobot i Anđela Gligić sa 11 poena doprinijele visokoj pobjedi domaćeg tima. U protivničkom timu najefikasnija je bila Emina Selimović sa 18 poena.

Leotar 03 je na svom parketu savladao Konjic rezultatom 105:67.

Marija Kešeljević je svoju fenomenalnu partiju krunisala sa 40 poena, 11 asistencija i pet ukradenih lopti, dok je Anđela Krivokapić postigla 21 poen. Berina Mustafica je postigla 24 poena za ekipu Konjica.

Više u Prvenstvo BiH Ž