Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Šefik Džaferović izrazio podršku KSBiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je primio generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amera Čolana.

Čolan je upoznao Džaferovića o izazovima pred kojima se nalazi Savez, kao i planovima za njihovo prevazilaženje. Prezentovan je kalendar predstojećih takmičenja na kojima će učestvovati košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, te je izražena jasna opredijeljenost za sportske uspjehe, jačanje Saveza i košarkaškog sporta u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović zahvalio je Košarkaškom savezu BiH za izraženi entuzijazam, te naglasio ulogu i važnost sporta u društvu, naročito na polju promocije države BiH. Uputio je poziv institucijama na svim nivoima vlasti u BiH da podrže sportske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Džaferović je posebno ukazao na značaj razvoja i jačanja košarkaškog i uopće sporta za Bosnu i Hercegovinu i istakao potrebu finansiranja vrhunskog i reprezentativnog sporta na državnom nivou, saopšteno je iz Predsjedništva BIH.

Više u Vijesti iz KS BIH