Rođen u Foči, 22.09.1962. godine. Živi i radi u Višegradu. Po zanimanju doktor medicine.

Sportski radnik je od 2005. godine. Potpredsjednik je KK Varda, predsjednik PKO Romanija–Hercegovina, član Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Republike Srpske u dva mandata. Od 2013. godine član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Na funkciju predsjednika KS BiH imenovan je aprila 2016. godine.

Opširnije...

Rođen 16.09. 1966. godine. Proslavljeni je košarkaš koji je u svojoj devetnaestogodišnjoj karijeri nastupao za 11 klubova.

Dugogodišnji je reprezentativac Bosne i Hercegovine. Završio je Fakultet za sport - menadžment u sportu.

Po završetku karijere osniva svoju školu košarke "Koš". Radio je kao team menadžer u svom matičnom klubu Bosni, a od pojave Demokratske fronte aktivno se bavi i politikom.
 
Februara 2015. godine izabran je za predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, a raspadom koalicije SDA i DF-a, postaje dopredsjedavajući Skupštine KS.

Na funkciju potpredsjednika KS BiH imenovan je u aprilu 2016. godine.

Rođen 12.06.1947. godine u Tuzli. Diplomirani inžinjer tehnologije i doktor tehničkih nauka.

Bio je redovni profesor na Univerzitetu u Tuzli kao i prorektor Univerziteta za međunarodnu saradnju.

Objavio je preko 90 naučnih i stručnih radova publikovanih u zemlji i inostranstvu iz oblasti kojom se bavi.

Politički aktivan, potpredsjednik SBB. Kao predsjednik kluba zastupnika SBB-a bio je član Parlamenta FBiH, a trenutno je predsjednik kluba zastupnika i zastupnik u Predstavnickom domu PS BiH.

Jedan je od najpoznatijih košarkaških radnika u BiH. U svojoj bogatoj sportskoj karijeri koja traje već 53 godine,  bio je na raznim funkcijama a među značajnijima su: u relativno kratkoj sudijskoj karijeri bio je jedan od najpriznatijih košarkaških sudija u bivšoj SFRJ, prvi međunarodni komesar iz BiH, prvi predsjednik reorganizovanog KS BiH, direktor košarkaških reprezentacija i član Predsjedništva KS BiH.

U dva mandata bio je član komisije za takmičenje FIBA Evropa, a trenutno je predsjednik komisije za žalbe FIBA Evropa i član Centralnog Borda FIBA. Takođe, bio je predsjednik komisije za međunarodna takmičenja FIBA Svijet, a danas je njen član.

Primio je brojna priznanja i nagrade za svoj rad i doprinos u oblastima nauke i tehnologije, kao i međunarodne saradnje i sporta.

U pripremi...

Rođen 31.08.1952. godine. Inžinjer je zaštite na radu i aktivan društveno-politički i sportski djelatnik.

Trener je i osnovač KK Busovača, čiji je danas predsjednik. Jedan je od osnivača Sportskog saveza općine Busovača, čiji je predsjednik bio u tri mandata. Član je Upravnog odbora Sportskog saveza Županije Središnja Bosna.

Utemeljitelj je KS Herceg- Bosne i u više saziva njegov dopredsjednik. Danas je član UO KS HB.

Jedan je od osnivača posljeratnog KS BiH, gdje je bio i na funkciji predsjednika. U dva mandata bio je član Upravnog odbora KS BiH.

Trenutno je i član Skupštine KS BiH, kao i arbitražne komisije.

Rođen 27.06.1960. godine u Kaknju. Vlasnik i direktor firme DSM Trade doo Kakanj.

U sportu i košarci je od 1985. godine. Od 2002. godine predsjednik je KK Kakanj.

Član je Upravnog odbora KS BiH od 2015. godine.

Rođen 08.08.1966. godine u Banjaluci, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Studije građevine završava u Sarajevu.

U košarci je od 1979. godine, prvo kao igrač amater, a potom i funkcioner.

Predsjednik je PKO Banjaluka od 2012. godine.

Vlasnik je privatnog preduzeća.

Rođen 1964. godine u Banjaluci. Završio je srednju Tehničku školu u Banjaluci, a potom diplomirao na Pedagoškoj akademiji, smjer istorija-geografija. Godine 2004. stekao je zvanje profesora geografije, a četiri godine kasnije na Ekonomskom fakultetu završio je magistarske postdiplomske studije.

Bio je aktivan igrač od 1979. godine u KK Potkozarju, današnjoj Igokei, gdje po završetku karijere ostaje kao funkcioner. Danas obavlja funkciju predsjednika KK Igokea.

Predsjednik je KS Republike Srpske.

Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1