Novosti


U Sarajevu počeo turnir 'Zajedno za košarku'

| Kategorija: Vijesti iz KS BiH

U Sarajevu počeo turnir 'Zajedno za košarku'

Košarkaški turnir 'Zajedno za košarku' otvoren je danas u Sarajevu.

Turnir na kojem učestvuju četiri selekcije košarkaša u kolicima održava se danas i sutra u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

U organizaciji Saveza košarke u kolicima BiH turnir koji će poslužiti svim učesnicima da vide u kakvom su stanju, pred važne nastupe koji im slijede, zvanično je otvorio predsjednik KS BiH Mirza Teletović, koji je svim učesnicima poželio da u dobrom raspoloženju i kroz kvalitetne utakmice dobiju uvid u kakvom se stanju nalaze.

Otvaranju su prisustvovali i predstavnici Opštine Centar, potom generalni sekretar KS BiH Amer Čolan, Samir Avdić, legenda bh. košarke, predstavnici Paraolimpijskog komiteta BiH te mnogobrojna imena iz svijeta sporta, posebice košarke.

Prvo podbacivanje na turniru pripalo je još jednoj legendi bh. košarke Raziji Mujanović, koja je tako na simboličan otvorila takmičenje na parketu.

Pored reprezentacije Bosne i Hercegovine na turniru učestvuju i selekcije Austrije, Srbije i Hrvatske. Tokom turnira sve selekcije će odmjeriti snage međusobno, a ime konačnog pobjednika bit će poznato sutra.