Novosti


Saopštenje za javnost

| Kategorija: Vijesti iz KS BiH

Saopštenje za javnost

Košarkaški savez BiH obaviještava javnost da je nakon press konferencije održane u utorak, 16. maja 2017. godine, na kojoj je izneseno dramatično financijsko stanje uzrokovano nesavjesnim i nezakonitim djelovanjem dijela bivših upravnih struktura, uslijedila inicijativa Ministarstva civilnih poslova BiH za održavanje zajedničkog sastanka.

Predloženo je da osim predstavnika Ministarstva i KS BiH sastanku prisustvuju predstavnici poreznih uprava, entitetskih vlada i nadležnih ministarstava.

Očekujemo da će se ovaj sastanak održati u najskorije vrijeme s promptnim odlukama, jer nas vrlo brzo očekuju nastupi prvih reprezentativnih selekcija, koji će biti ugroženi blokadama od strane poreznih uprava.

S druge strane, ukoliko do sastanka ovog nivoa ne dođe ili se sastanak svede na obećanja bez kratkih rokova izvršenja, odlučni smo poduzeti drastične mjere kao upozorenje u kakvom se stanju zaista nalazi ne samo naša košarka, već sport u cjelini, kao jedan od najznačajnijih oblika identifikacije naše državnosti u svijetu.

Zato, još jednom apelujemo na sve nivoe političkog odlučivanja da shvate ozbiljnost situacije i učine sve da zajednički riješimo probleme s najvišim nivoom državne političke odgovornosti.

Posljednje dodano

Press konferencija KSBiH
Press konferencija KSBiH
Opširnije
Press konferencija KSBiH
Press konferencija KSBiH
Opširnije