Objavljeno: 13.07.2017. | Kategorija: Vijesti iz KS BiH

Saopštenje za javnost UO KS BiH

Teška finansijska situacija u kojoj se nalazi KS BiH dovela je u pitanje nastup naše muške seniorske reprezentacije na turniru u Skoplju, te u pretkvalifikacionim mečevima za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, o čemu su juče pisali brojni mediji.

Nakon nadljudskih napora koje je UO KS BiH uložio kako bi se obezbijedila finansijska sredstva za neometan rad seniora u pripremnom periodu, obavještavamo javnost da će muška seniorska reprezentacija ipak putovati na turnir u Skoplje.

UO KS BiH naišao je na razumijevanje Stručnog štaba sa kojim je obavio razgovor i koji je svjestan teške situacije u kojoj se Savez trenutno nalazi. Postignut je dogovor da naša reprezentacija putuje u Makedoniju autobusom, s obzirom da nema dovoljno sredstava za putovanje avionom.

Zajednički stav UO KS BiH i Stručnog štaba seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine jeste da zbog dobrih odnosa koje Savez ima sa Košarkaškom federacijom Makedonije, ne bi bilo korektno da se učešće otkaže u posljednjem trenutku, te da će mečevi u Skoplju mnogo značiti našoj selekciji, kako bi što spremniji dočekali pretkvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

UO KS BiH se zahvaljuje Stručnom štabu i reprezentativcima na razumijevanju i na činjenici da su izašli u susret nacionalnom Savezu u jednom od najtežih trenutaka od postojanja KS BiH.

Seniorska reprezentacija u Skoplje putuje u utorak, 18. jula u večernjim časovima, a na turniru „Trofej Makedonije 2017“ odmjeriće snage sa selekcijama Holandije, Portugala i domaćina Makedonije.

Objavljeno: 13.07.2017.

Objavljeno: 05.07.2017.

Na sjednici UO KSBiH,  koja  je održana u Banjaluci 4.7.2017. godine, razmatrana je situacija u vezi problemom odsustva nekolicine igrača,  koji su pozvani na okupljanje muške seniorske reprezentacije u Sarajevu, 2.7.2017. godine.

opširnije

Kompanija Telemach generalni sponzor muške juniorske reprezentacije

Objavljeno: 30.06.2017.

Danas je na press konferenciji KS BiH u hotelu „Holiday“, zvanično potpisan ugovor o sponzorisanju između kompanije Telemach i KS BiH.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1