Objavljeno: 10.10.2017. | Kategorija: Vijesti iz KS BiH

Održan prijem u čast Razije Mujanović

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine danas je u hotelu Bosnia organizovao konferenciju za medije u čast proslavljene bh. košarkašice Razije Mujanović, koja je nedavno primljena u FIBA Kuću slavnih. Pored Mujanovićeve, na press konferenciji su ispred nacionalnog Saveza govorili potpredsjednik gospodin Sejo Bukva i član UO KS BiH i član borda FIBA Europe, gospodin Mirsad Đonlagić.

Đonlagić je istakao da je prijem Razije Mujanović u FIBA Kuću slavnih veliko priznanje i čast za KS BiH.

- Radi se o prestižnom, značajnom i rijetkom priznanju kada je riječ o sportistkinjama. Žao nam je što Razija sada ne može aktivno participirati kada je riječ o igranju i što ono što ju je proslavilo u Evropi i svijetu ne može prikazati i nama u BiH i na taj način pomoći našim reprezentativkama da ostvare dobre rezultate. Ipak, nadam se da će biti prostora i načina da to učini na drugi način. Čestitam Razi i želim joj sve najbolje - rekao je Đonlagić.

Potpredsjednik KS BiH Sejo Bukva rekao je da svi trebamo biti ponosni što imamo takvu veličinu u Kući slavnih.

- Možda smo malo i zakasnili sa ovim prijemom, ali smo morali uskladiti obaveze. Naša namjera je bila da se Mujanovićevoj na simboličan način zahvalimo što predstavlja našu malu državu u Evropi i svijetu. Razi želim da bude dio naše priče, te da na osnovu toga dobijemo nove talente u ženskoj košarci. Od srca joj čestitam, došla je tamo gdje joj je mjesto - rekao je Bukva.Razija Mujanović je na početku obraćanja medijima istakla da je ona u svečanosti u Ženevi predstavljala KS BiH i državu Bosnu i Hercegovinu i dodala:

- U budućnosti moramo praviti pozitivne priče, zaboraviti ono što je bilo, to je prošlo. Trebamo krenuti ispočetka i okrenuti se ka budućnosti bh. košarke. Ja sam oduvijek na raspolaganju Savezu, da pomognem u razvoju košarke u BiH. Bilo bi mi drago da se sutra pojavi neka nova Raza te da rezultati budu na nivou na koji sam navikla.

Bukva i Đonlagić su Mujanovićevoj ispred KS BiH uručili zahvalnicu za veliki doprinos u afirmaciji u razvoju ženskog košarkaškog sporta u Bosni i Hercegovini, regionu, Evropi i svijetu.

Nakon održane press konferencije upriličen je prigodan koktel za sve prisutne.Foto: www.klix.ba/Harun Muminović


Održan prijem u čast Razije Mujanović

Objavljeno: 10.10.2017.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine danas je u hotelu Bosnia organizovao konferenciju za medije u čast proslavljene bh. košarkašice Razije Mujanović, koja je nedavno primljena u FIBA Kuću slavnih.

opširnije

Raspored i satnica trenerskog seminara

Objavljeno: 10.10.2017.

KS BiH u petak, 13. oktobra organizuje trenerski seminar u hotelu "Holywood" na Ilidži.

opširnije

Sutra press konferencija i koktel u čast Razije Mujanović

Objavljeno: 09.10.2017.

KS BiH sutra u 12.00 časova organizuje press konferenciju u hotelu Bosnia, na kojoj će, pored predstavnika KS BiH, prisustvovati i proslavljena bh. košarkašica Razija Mujanović.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1