Objavljeno: 31.05.2017. | Kategorija: Vijesti iz KS BiH

Obavještenje za javnost KS BiH

Ministarstvo civilnih poslova BiH udovoljilo je apelu Košarkaškog saveza BiH da se organizira sastanak najvišeg nivoa za spas bh. košarke, koja je opterećena problemima neadekvatnog financiranja od strane nadležnih institucija i postupaka dijela prethodnih upravnih struktura koje su predmetom istrage Tužilaštva BiH.

U srijedu, 14. juna/lipnja 2017. u zgradi Parlamentarne skupštine BiH s početkom u 10 sati održat će se sastanak na temu "Funkcionisanje i problemi finansiranja i organizacije unutar Košarkaškog saveza BiH", kojem će prisustvovati predstavnici državnih i entitetskih institucija.

Nadamo se da će svi relevantni subjekti shvatiti da se radi od "Danu D" za bh. košarku i da će sudjelovati predstavnici najvišeg nivoa, te da će se, nakon ovog sastanka, donijeti konkretni i učinkoviti zaključci s trenutnim učinkom za budućnost našeg najtrofejnijeg sporta.

Košarkaški savez BiH će ponuditi konkretne modele rješenja problema u kojima se nalazi, te dati inicijativu da se usvojeni modeli primijene i na druge sportove u BiH koji se nalaze u sličnoj situaciji.


Potpisan ugovor o četverogodišnjoj saradnji sa firmom Hasky Sport

Objavljeno: 28.07.2017.

Na današnjoj press konferenciji, koja je održana povodom početka pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, zvanično je potpisan ugovor o četverogodišnjoj saradnji sa firmom Hasky Sport. Sve reprezentativne selekcije KS BiH će i u narednom periodu nositi sportsku opremu marke No1.

opširnije

Saopštenje za javnost UO KS BiH

Objavljeno: 13.07.2017.

Teška finansijska situacija u kojoj se nalazi KS BiH dovela je u pitanje nastup naše muške seniorske reprezentacije na turniru u Skoplju, te u pretkvalifikacionim mečevima za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, o čemu su juče pisali brojni mediji.

opširnije

Saopštenje za javnost UO KS BiH

Objavljeno: 05.07.2017.

Na sjednici UO KSBiH,  koja  je održana u Banjaluci 4.7.2017. godine, razmatrana je situacija u vezi problemom odsustva nekolicine igrača,  koji su pozvani na okupljanje muške seniorske reprezentacije u Sarajevu, 2.7.2017. godine.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1