Objavljeno: 31.05.2017. | Kategorija: Vijesti iz KS BiH

Obavještenje za javnost KS BiH

Ministarstvo civilnih poslova BiH udovoljilo je apelu Košarkaškog saveza BiH da se organizira sastanak najvišeg nivoa za spas bh. košarke, koja je opterećena problemima neadekvatnog financiranja od strane nadležnih institucija i postupaka dijela prethodnih upravnih struktura koje su predmetom istrage Tužilaštva BiH.

U srijedu, 14. juna/lipnja 2017. u zgradi Parlamentarne skupštine BiH s početkom u 10 sati održat će se sastanak na temu "Funkcionisanje i problemi finansiranja i organizacije unutar Košarkaškog saveza BiH", kojem će prisustvovati predstavnici državnih i entitetskih institucija.

Nadamo se da će svi relevantni subjekti shvatiti da se radi od "Danu D" za bh. košarku i da će sudjelovati predstavnici najvišeg nivoa, te da će se, nakon ovog sastanka, donijeti konkretni i učinkoviti zaključci s trenutnim učinkom za budućnost našeg najtrofejnijeg sporta.

Košarkaški savez BiH će ponuditi konkretne modele rješenja problema u kojima se nalazi, te dati inicijativu da se usvojeni modeli primijene i na druge sportove u BiH koji se nalaze u sličnoj situaciji.


Na Ilidži počela Klinika za potencijalne FIBA sudije

Objavljeno: 22.06.2017.

U hotelu "Holywood" na Ilidži večeras je počela Klinika za potencijalne sudije, u okviru finalnog turnira Lige mladih.

opširnije

Napravljen važan korak za spas bh. košarke, država obećala aktivan angažman

Objavljeno: 14.06.2017.

U Ministarstvu civilnih poslova danas je održan sastanak na temu "Funkcionisanje i problemi finansiranja i organizacije unutar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine", na kojem su prisustvovali predstavnici državnih i entitetskih institucija, te čelnici KS BiH.

opširnije

Sutra dan "D" za bh. košarku

Objavljeno: 13.06.2017.

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine sutra će organizovati sastanak na temu "Funkcionisanje i problemi finansiranja i organizacije unutar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine", kojem će prisustvovati predstavnici državnih i entitetskih institucija, te čelnici KS BiH.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1