Objavljeno: 31.05.2017. | Kategorija: Vijesti iz KS BiH

Obavještenje za javnost KS BiH

Ministarstvo civilnih poslova BiH udovoljilo je apelu Košarkaškog saveza BiH da se organizira sastanak najvišeg nivoa za spas bh. košarke, koja je opterećena problemima neadekvatnog financiranja od strane nadležnih institucija i postupaka dijela prethodnih upravnih struktura koje su predmetom istrage Tužilaštva BiH.

U srijedu, 14. juna/lipnja 2017. u zgradi Parlamentarne skupštine BiH s početkom u 10 sati održat će se sastanak na temu "Funkcionisanje i problemi finansiranja i organizacije unutar Košarkaškog saveza BiH", kojem će prisustvovati predstavnici državnih i entitetskih institucija.

Nadamo se da će svi relevantni subjekti shvatiti da se radi od "Danu D" za bh. košarku i da će sudjelovati predstavnici najvišeg nivoa, te da će se, nakon ovog sastanka, donijeti konkretni i učinkoviti zaključci s trenutnim učinkom za budućnost našeg najtrofejnijeg sporta.

Košarkaški savez BiH će ponuditi konkretne modele rješenja problema u kojima se nalazi, te dati inicijativu da se usvojeni modeli primijene i na druge sportove u BiH koji se nalaze u sličnoj situaciji.


Održan prijem u čast Razije Mujanović

Objavljeno: 10.10.2017.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine danas je u hotelu Bosnia organizovao konferenciju za medije u čast proslavljene bh. košarkašice Razije Mujanović, koja je nedavno primljena u FIBA Kuću slavnih.

opširnije

Raspored i satnica trenerskog seminara

Objavljeno: 10.10.2017.

KS BiH u petak, 13. oktobra organizuje trenerski seminar u hotelu "Holywood" na Ilidži.

opširnije

Sutra press konferencija i koktel u čast Razije Mujanović

Objavljeno: 09.10.2017.

KS BiH sutra u 12.00 časova organizuje press konferenciju u hotelu Bosnia, na kojoj će, pored predstavnika KS BiH, prisustvovati i proslavljena bh. košarkašica Razija Mujanović.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1