Objavljeno: 22.06.2017. | Kategorija: Vijesti iz KS BiH

Na Ilidži počela Klinika za potencijalne FIBA sudije

U hotelu "Holywood" na Ilidži večeras je počela Klinika za potencijalne FIBA sudije, u okviru finalnog turnira Lige mladih.

Perspektivni arbitri iz svih dijelova Bosne i Hercegovine boraviće na Ilidži tri dana, tokom kojih će odslušati dva predavanja i dijeliti pravdu na polufinalnim i finalnim mečevima Lige mladih.

Nacionalni intruktor u FIBA Petar Obradović, sa svojim timom koji čine Ademir Zurapović i Mišo Plavšić, održali su večeras predavanje na temu mehanika i moderni trendovi u suđenju. Akcenat je stavljen na utakmice završnog turnira Lige mladih, u kojima se od mladih sudija očekuje maksimalna odgovornost i dobro poznavanje košarkaških pravila.

Bh. arbitre ujutru očekuje još jedno predavanje, a nakon odsuđenih polufinalnih mečeva sa svakim sudijom instruktori će obaviti pojedinačne razgovore, kako bi im ukazali na eventualne greške i unaprijedili njihovo znanje.

Klinika za potencijalne sudije je dio programa FRIP 2017/2019 i 2019/2021, u okviru koga su najperspektivniji arbitri već učestvovali na nekoliko FIBA radionica i klinika širom Evrope.


Potpisan ugovor o četverogodišnjoj saradnji sa firmom Hasky Sport

Objavljeno: 28.07.2017.

Na današnjoj press konferenciji, koja je održana povodom početka pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, zvanično je potpisan ugovor o četverogodišnjoj saradnji sa firmom Hasky Sport. Sve reprezentativne selekcije KS BiH će i u narednom periodu nositi sportsku opremu marke No1.

opširnije

Saopštenje za javnost UO KS BiH

Objavljeno: 13.07.2017.

Teška finansijska situacija u kojoj se nalazi KS BiH dovela je u pitanje nastup naše muške seniorske reprezentacije na turniru u Skoplju, te u pretkvalifikacionim mečevima za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, o čemu su juče pisali brojni mediji.

opširnije

Saopštenje za javnost UO KS BiH

Objavljeno: 05.07.2017.

Na sjednici UO KSBiH,  koja  je održana u Banjaluci 4.7.2017. godine, razmatrana je situacija u vezi problemom odsustva nekolicine igrača,  koji su pozvani na okupljanje muške seniorske reprezentacije u Sarajevu, 2.7.2017. godine.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1