Novosti


KSBIH I TELEMACH PREDSTAVILI NOVI DRES ZA NOVE POBJEDE

| Kategorija: Vijesti iz KS BiH

KSBIH I TELEMACH PREDSTAVILI NOVI DRES ZA NOVE POBJEDE

Košarkaški savez BiH i kompanija Telemach, novi generalni sponzor svih selekcija Saveza, u Zenici su jučer predstavili novi dres seniorske reprezentacije i okupljanje naše seniorske muške reprezentacije pred posljednje dvije kvalifikacione utakmice!

Predsjednik Saveza, proslavljeni as Mirza Teletović, prvi primjerak dresa uručio je Admiru Driniću, generalnom direktoru kompanije Telemach, koja će naredne tri godine biti generalni sponzor svih košarkaških reprezentacija KS BiH. Zajedno sa tim se pokreće i navijački slogan „IDEMO, ZMAJEVI!“.

Košarkaši A reprezentacije BiH u novim dresovima prvi put kod kuće nastupaju 24. februara u 18 časova, kada će u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici igrati protiv reprezentacije Bugarske.

Na press konferenciji je, pored predsjednika KS BiH i generalnog direktora kompanije Telemach, prisustvovalo svih 14 igrača košarkaške reprezentacije BiH, na čelu sa selektorom Vedranom Bosnićem, kao i generalnim sekretarom KS BiH, Amerom Čolanom i Kenanom Uzunovićem, predsjednikom Organizacionog odbora utakmice.

Admir Drinić, generalni direktor kompanije Telemach:

"Ponosni smo na košarkašku reprezentaciju koja je mnogo puta Bosnu i Hercegovinu predstavljala na međunarodnim takmičenjima. Drago nam je da možemo ulagati u sport i sportsku budućnost naše zemlje. Sigurni smo da će pomoć Telemacha biti dodatni podstrek za nove plasmane i nadamo se da će predstojeća trogodišnja saradnja Košarkaški savez podići do samog vrha. Vjerujemo da će naši košarkaši, predvođeni priznatim košarkaškim maestrom Mirzom Teletovićem, učiniti sve da i mlađe i seniorske selekcije zablistaju i ostvare zavidne rezultate, zbog kojih ćemo svi zajedno biti ponosni. Idemo Zmajevi ! " - izjavio je Admir Drinić, CEO kompanije Telemach.

Mirza Teletović, predsjednik KSBIH:

Drago mi je što je Telemach pokazao sluh, želju i volju da kao, društveno odgovorna kompanija, da vjetar u leđa Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine. U razgovoru sa ljudima iz Telemacha shvatili smo da imamo zajednički cilj i da zajedničkom saradnjom, u jednom sasvim novom ambijentu i sa novim, mladim i ambicioznim ljudima, pokrenemo stvari sa mrtve tačke. Telemach je već duži niz godina jedan od sponzora mlađih selekcija naše zemlje i ovo je samo nastavak saradnje, koja se sada proširila i na sve selekcije, odnosno kompletan Košarkaški savez BiH. Sretni smo što ćemo u Telemachu imati ravnopravnog partnera i što nam se vizija napretka poklapa. Idemo Zmajevi ! "- kazao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović, koji se zahvalio i svim dosadašnjim generalnim sponzorima na velikodušnoj pomoći u teškim trenucima za bh košarku.