Objavljeno: 30.06.2017. | Kategorija: Vijesti iz KS BiH

Kompanija Telemach generalni sponzor muške juniorske reprezentacije

Danas je na press konferenciji KS BiH u hotelu „Holiday“, zvanično potpisan ugovor o sponzorisanju između kompanije Telemach i KS BiH.

Telemach je danas i zvanično postao generalni sponzor juniorske reprezentacije BiH i značajnim finansijskim sredstvima omogućio mladim bh. košarkašima nastup na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj.

- Kompanija Telemach je sve više zastupljena na polju sporta, obrazovanja i kulture. Naš cilj je da pomognemo mladim i perspektivnim ljudima da napreduju i da im finansije ne budu otežavajuća okolnost ka napretku. Smatram da je ovo dobar imput i državi da se sistematski uključi u pomoć sportu, obrazovanju i kulturi i da na kvalitetan način usmjeri mlade ljude, koji će nas sa uspjehom predstavljati u Evropi i svijetu – rekao je direktor prodaje i marketinga kompanije Telemach, gospodin Kenan Džonko.

- Zadovoljstvo nam je što je jedna velika kompanija kao što je Telemach prepoznala kvalitet u KS BiH i našoj juniorskoj reprezentaciji. Neizmijerno smo ih zahvalni što su nas podržali u ovom trenutku i obezbjedili kvalitetne pripreme jednoj talentovanoj generaciji košarkaša. Nadam se da je ovo samo početak jedne uspješne saradnje – rekao je gospodin Sejo Bukva, koji je u ime KS BiH potpisao ugovor o generalnom sponzorisanju sa kompanijom Telemach.

Foto: www.klix.ba


Potpisan ugovor o četverogodišnjoj saradnji sa firmom Hasky Sport

Objavljeno: 28.07.2017.

Na današnjoj press konferenciji, koja je održana povodom početka pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, zvanično je potpisan ugovor o četverogodišnjoj saradnji sa firmom Hasky Sport. Sve reprezentativne selekcije KS BiH će i u narednom periodu nositi sportsku opremu marke No1.

opširnije

Saopštenje za javnost UO KS BiH

Objavljeno: 13.07.2017.

Teška finansijska situacija u kojoj se nalazi KS BiH dovela je u pitanje nastup naše muške seniorske reprezentacije na turniru u Skoplju, te u pretkvalifikacionim mečevima za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, o čemu su juče pisali brojni mediji.

opširnije

Saopštenje za javnost UO KS BiH

Objavljeno: 05.07.2017.

Na sjednici UO KSBiH,  koja  je održana u Banjaluci 4.7.2017. godine, razmatrana je situacija u vezi problemom odsustva nekolicine igrača,  koji su pozvani na okupljanje muške seniorske reprezentacije u Sarajevu, 2.7.2017. godine.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1