Novosti


Ženska seniorska reprezentacija: Zaslužujemo plasman na Eurobasket

| Kategorija: Reprezentacija

Ženska seniorska reprezentacija: Zaslužujemo plasman na Eurobasket

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Slovačke sutra će započeti kvalifikacije za Evorpsko prvenstvo 2019. godine. Tim povodom danas je u KSC Skenderija održana press konferencija, na kojoj su govorili selektor naše reprezentacije Goran Lojo, kapiten Milica Deura, te jedna od naših najboljih igračica Marica Gajić.

Svi u našem taboru optimistični su pred sutrašnji duel sa Slovakinjama, a selektor Goran Lojo ističe:

-  Pripremamo se već pet dana i sve igračice su spremne, osim Lynette Kizer na koju nećemo moći računati. Spremni smo za susret sa Slovačkom, koja je dosta promijenila ekipu u odnosu na prošlo Evropsko prvenstvo, koje su završili na osmoj poziciji. Zbog toga nam jesu nepoznanica, ali očekujem punu dvoranu i pobjedu na početku kvalifikacija.Kapiten Zmajica, Milica Deura napomenula je da su sve djevojke u odličnoj formi i pozvala navijače da u što većem broju dođu u Skenderiju.

- Zadovoljna sam treninzima i pripremama koje smo odradili. Slovačka ima obnovljen sastav, ali mi se trebamo fokusirati na svoju igru. Nadam se da će publika doći da nas podrži do zajedničkog slavlja na kraju - rekla je Deura.Jedna od naših najboljih igračica, Marica Gajić puna je optimizma pred sutrašnji susret sa Slovakinjama.

- Spremne smo i obećavamo vam da ćemo ostaviti srce na terenu. Ženska košarka u BiH zaslužuje nove pobjede i vjerujem da se može plasirati na Europsko prvenstvo nakon 20 godina - poručila je Gajićeva.Utakmica između Bosne i Hercegovine i Slovačke na programu je sutra od 18.00 časova u dvorani Skenderije. Ulaz je besplatan, a naše djevojke pozivaju sve ljubitelje košarke da napune tribine i da se na kraju zajedno radujemo prvoj pobjedi Zmajica.

Foto: www.radiosarajevo.ba i www.klix.ba