Novosti


Načelnik Hozan primio mlade košarkaške reprezentativce BiH

| Kategorija: Reprezentacija

Načelnik Hozan primio mlade košarkaške reprezentativce BiH
Danas je Načelnik općine Jajce Edin Hozan primio reprezentatice BiH, kadetsku U16 košarkašku  reprezentaciju Bosne i Hercegovine predvođenu selektorom i prvim trenerom Admirom Prašovićem, pomoćnim trenerom Milošem Miloševićem i fizioterapeutom Azurom Mehanovićem.
 
Naime, kadetska U16 košarkaška reprezentacija BiH, predhodna tri dana pripreme pred odlazak u Podgoricu na prijateljski susret sa reprezentacijom Crne Gore, obavila je u Jajcu. Domaćini mladim reprezentativcima bili su Općina Jajce i Košarkaški klub „Vodopad“ Jajce. 
 
Načelnik Hozan pozdravio je mlade košarkaše poželjevši im mnogo sportskih uspjeha i dobre igre u nastavku takmičenja, a selektoru i upravi zahvalio što su odabrali grad Jajce za okupljanje i trening mladih reprezentativaca.
 
 „Trudimo se na što bolji način podržati sportske kolektive u našem gradu. Već treću godinu KK “Vodopad“ Jajce domaćin je vrlo uspješnog Košarkaškog  KUP-a Kraljevskog grada koji okuplja mlade košarkaše iz BiH i regiona. Mladi ljudi se kroz sport razvijaju, zdravo žive i postaju dobri ljudi, korisni svojoj sredini, zato je važno prepoznati vrijednosti ulaganja u sport. Vama želim mnogo uspjeha, i pojedinačno i u kolektivnim nastupima. Vaš zadatak je još veći jer se nalazite u timu odabranih, najboljih u našoj zemlji  u svojoj generaciji“, istakao je Hozan obraćajući se mladim košarkašima i zahvalio se i trenerima na trudu koji ulažu u ove mlade ljude.
 
Na gostoprimstvu Općini Jajce i Košarkaškom klubu „Vodopad“ Jajce zahvalio se selektor Admir Prašović istaknuvši da je u Jajcu bilo treće okupljanje reprezentacije, nakon Sarajeva i Tuzle. Mladi košarkaši BiH danas putuju u Crnu Goru na prijateljski susret u okviru priprema za Evropsko prvenstvo B divizije koje će se održati u BiH.
 
„Želja nam je povratak u A diviziju i zato svaka priprema nam je posebna. Ovdje smo u Jajcu okupili mlade košarkaše, neki od njih su prvi put u reprezentaciji. Za sve njih je poseban osjećaj kada nose dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Uvjeren sam da će i KK“Vodopad“ svojim uspješnim radom iznjedriti buduće mlade reprezentativce. Danas ovdje sjede djeca koja treniraju i igraju u raznim klubovima, od Igokee, preko Koša, Sparsa, Slovačke Bistrice, Šampiona, Alfe, Burča, Modriče, Gena...i svi oni su tu, zajedno, na jednom putu. Siguran sam da ćemo svi zajedno ove momke gledati još dugo na košarkaškim terenima“ istakao je selektor i trener Prašović zahvaljujući se još jednom na ukazanom gostoprimstvu i u ime reprezentacije Načelniku općine Jajce Edinu Hozanu uručio dres sa potpisima mladih reprezentativaca koji su boravili na okupljanju u Jajcu.
 
Trener KK „Vodopad“ Denis Zjajo zahvalio je Općini Jajce i Načelniku Hozanu na podršci, a kadetskoj reprezentaciji i rukovodstvu zahvalio što su jajačkim košarkašima pružili zadovoljstvo da ugoste mlade BH reprezentativce poželjevši im uspjeh u nastavku takmičenja, uz želju da iznova budu gosti  KK „Vodopad“ i grada Jajca.

opcina-jajce.ba