Objavljeno: 03.08.2017. | Kategorija: Reprezentacija

Juniorke otputovale u Mađarsku

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas u Mađarsku, gdje je od subote pa do 13. avgusta očekuje Evropsko prvenstvo A divizije.

Pred polazak u Šopron u našem taboru je vladala pozitivna atmosfera.

- Ovo je naše prvo učešće sa u18 reprezentacijom u okviru A divizije -priča selektor naše reprezentacije, Goran Lojo. - Imamo veoma teške protivnike u grupi, ali sam siguran da ce ovih 12 djevojaka koje su tu dati svoj maksimum i zadnji atom snage na svakoj utakmici. Iako imamo zasigurno jedan od najmladjih timova, vjerujem u ovu reprezentaciju i ove djevojke, koje od samog početka priprema čine tim u svakom smislu te riječi. Potrudićemo se da ostvarimo dobar rezultatom i nadamo se da će ovaj Eurobasket iznjedriti neke nove lidere bh. ženske košarke.

Kapiten naše reprezentacije Sandra Azinović smatra da ovaj tim može ostvariti primarni cilj - opstanak u A diviziji.

- Ne želimo razmišljati mnogo unaprijed. Idemo utakmicu po utakmicu i vjerujemo da možemo ostvariti zadatak koji je pred nama. Važno je da mi u timu dišemo kao jedna i u tom slučaju, ja sam sigurna da rezultat neće izostati - kaže Azinović.

Selektor Lojo na put je poveo sljedećih 12 igračica:

Sandra Azinović, Gorana Marjanović, Ksenija Mitrić, Dragana Domuzin, Gabriela Visković, Tea Perić, Naida Glotić, Sara Heljić, Jovana Milaković, Anđela Gligić, Dragana Zubac i Ivona Krakić.

Naše juniorke na Eurobasketu u Mađarskoj nalaze se u grupi sa Italijom, Belgijom i Francuskom.

Sretno Zmajice!


Sjajno otvaranje sezone za Amara Gegića

Objavljeno: 23.09.2017.

Ovog vikenda počela je sezona u njemačkoj Pro B ligi, u kojoj se takmiči i drugi tim Bayerna, našeg reprezentativca Amara Gegića.

opširnije

Nova pobjeda AEK-a, Atić na visini zadatka

Objavljeno: 23.09.2017.

Košarkaši AEK-a zabilježili su večeras novu pobjedu na gostovanju na Kipru. Atinjani su u prijateljskom meču savladali grčkog prvoligaša Rethymno rezultatom 93:82, a sa dobrim partijama  nastavio je bh. reprezentativac Edin Atić.

opširnije

Kovačević posjetio Vujoševića u Kliničkom centru u Beogradu

Objavljeno: 23.09.2017.

Selektor muške seniorske reprezentacije Duško Vujošević osjeća se dobro i za nekoliko dana biće pušten na kućno liječenje. Lijepe vijesti iz Beograda javio nam je direktor naše reprezentacije  Siniša Kovačević, koji je danas posjetio Vujoševića u Kliničkom centru.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1