Novosti


Juniori rade punom parom

| Kategorija: Reprezentacija

Juniori rade punom parom

Muška U18 reprezentacija Bosne i Hercegovine u pogonu je već sedam dana. Naši mladi košarkaši na Ilidži se pripremaju za predstojeće EP, koje ih od 30. jula  do 7. avgusta očekuju u turskom Samsonu.

Selektor reprezentacije Enes Numanović zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema i ističe veliku zahvalnost prema KS BiH.

- Moram se zahvaliti Savezu koji nam je obezbijedio optimalne uslove za pripreme. Imamo zakazan dovoljan broj trening utakmica, tako da vjerujem da ćemo u Tursku otići spremni. Očekuju nas dva pripremna meča sa Crnom Gorom na Cetinju, potom putujemo u Sloveniju gdje ćemo odigrati dvije utakmice sa selekcijom domaćina. Neposredno pred početak EP  učestvovaćemo na izuzetno jakom turniru u Turskoj, gdje će se, pored nas, naći i Francuska, Španija i domaćin Turska, i tu ćemo u stvari i vidjeti na kom smo nivou – kaže Numanović.

Voljom žrijeba, naši juniori nalaze se u izuzetno teškoj grupi. Selektor Numanović ima samo riječi hvale za protivnike.

- Latvija je u tom uzrastu bila viceprvak i imaju odličnu ekipu. O Litvaniji ne treba trošiti mnogo riječi, tako da mislim da su te dvije selekcije favoriti u grupi. Međutim, to ne znači da ne vjerujem u svoj tim i ove momke. Ako uspijemo pobijediti Izrael u prvom kolu, za šta imamo realne šanse, i iznenadimo jednu od dvije favorizovane ekipe, to će biti zadovoljavajući plasman za nas. Najvažnija će ipak biti četvrta utakmica, u kojoj bi nas eventualna pobjeda odvela među osam najboljih ekipa Starog kontinenta, što bi bio i više nego odličan rezultat – kaže Numanović.

Naši juniori vrijedno rade i potajno se nadaju da mogu ponoviti dobar rezultat prošlogodišnje juniorske selekcije BiH, koja je zauzela četvrto mjesto na EP u Grčkoj. To najbolje potvrđuju riječi dokapitena naše reprezentacije, Darka Talića.

 - Važno je da je atmosfera među nama odlična i da imamo ogromnu želju i volju za radom. Imaćemo dosta jake pripremne utakmice i mislim da će nam to biti od velike koristi kako bi se što bolje uigrali. To što mnogi misle da smo autsajderi može biti naša prednost. Ja vjerujem da ćemo dobiti Izrael i da imamo snage da iznenadimo Latviju ili Litvaniju. San svih nas jeste da budemo među prvih pet selekcija u Evropi, jer bi time ovjerili vizu za Svjetsko prvenstvo U19 naredne godine. Nećemo obećavati ništa, ali daćemo sve od sebe i parket napuštati krvavih koljena samo da napravimo dobar rezultat – poručio je Talić.

Pred put u Sloveniju ekipi će se priključiti i Sani Čampara, dok će Emir Čerkezović zbog povrede koljena propustiti ovo prvenstvo, iako je prvobitno bio na spisku selektora Numanovića.