Objavljeno: 15.07.2017. | Kategorija: Reprezentacija

Juniori od večeras u Tivtu

Muška U18 reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je večeras u Tivat, gdje će odigrati dvije trening utakmice, protiv selekcije Turske i domaćina Crne Gore.

Iza naših juniora je 20 dana napornog rada i četiri trening meča. Dosta toga je već urađeno, a kako je zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema, selektor Boris Džidić kaže:

- Mogu reći da smo završili sa onim najtežim dijelom. U ovom periodu najviše smo radili na podizanju fizičke snage, a potom i na taktici. Fokusirali smo se jaku odbranu i veliku borbenost, kako bismo time nadoknadili nedostatak kvaliteta. S obzirom na probleme koji su nas zadesili sa zdravstvenim biltenom, morali smo biti maksimalno fleksibilni, pa ovaj dio priprema nismo odradili u kompletnom sastavu. Sada su sa nama i Aljoša Janković i Sani Čampara, koji su izuzetno važni igrači. Utakmice u Tivtu iskoristićemo da njih dvojicu što prije uvedemo u sistem igre i da isprobamo određene taktičke varijante.

U Crnu Goru danas nije otputovao Amar Barukčija zbog problema sa stomakom, ali će se timu priključiti kada se juniori vrate iz Tivta. Sa prvobitnog spiska otpali su Patrik Tabak zbog povrede prepona, te Armin Hrštič. Još ranije, zbog povrede stopala pripreme je napustio Stefan Radosavljević, kao i Nikola Kraljević i Kemal Modrić.

Džidić ističe da se kod dečkih vidi veliki napredak u timskoj igri i dodaje:

- Napredak je vidljiv, naročito u defanzivi. Individualne navike koje su igrači donijeli iz svojih klubova se već ne mogu mijenjati u ovom kratkom periodu, ali mislim da ćemo se moći izboriti sa tim. Približava se početak Eurobasketa, a zbog specifičnog sistema takmičenja, formu ćemo tempirati za četvrtu i petu utakmicu. Ukoliko tada dobro odigramo, obezbijedili bi primarni cilj - opstanak u A diviziji, a u nastavak takmičenja bi ušli rasterećeno. S obzirom na mentalitet naših igrača, siguran sam da bi svim ekipama u tom slučaju bili težak protivnik.

Naše juniori sutra očekuje utakmica sa Turskom, dok će u ponedjeljak u Tivtu odmjeriti snage sa selekcijom Crne Gore.

 


Španci slavili u Donjem Vakufu

Objavljeno: 24.07.2017.

Pred prepunim tribinama dvorane u Donjem Vakufu, muška juniorska reprezentacija BiH pretrpjela je poraz od selekcije Španije rezultatom 65:60, u posljednjoj trening utakmici pred Evropsko prvenstvo u Slovačkoj.

opširnije

Juniori bolji od Španije

Objavljeno: 22.07.2017.

Muška U18 reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je večeras prvu pobjedu u pripremnom periodu. Naši mladi Zmajevi su u generalnoj probi pred Evropsko prvenstvo u Slovačkoj savladali selekciju Španije rezultatom 78:76.

opširnije

Zmajevi drugi na turniru "Trofej Makedonije 2017"

Objavljeno: 22.07.2017.

Muška seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je drugo mjesto na turniru "Trofej Makedonije 2017". Bolji od Zmajeva večeras su bili Makedonci, koji su slavili rezultatom 71:67.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1