Novosti


Gegić za Oslobođenje: Bit će čast raditi sa selektorom Vujoševićem

| Kategorija: Reprezentacija

Gegić za Oslobođenje: Bit će čast raditi sa selektorom Vujoševićem

Jedan od najtalentovanijih mladih bh. košarkaša Amar Gegić trenutno nastupa za drugi tim Bayerna iz Münchena koji se takmiči u njemačkoj Pro B ligi. Popularni Gega za novi tim odigrao je 19 utakmica, gdje je za 22 minuta na parketu u prosjeku postizao 7,8 poena, 2,9 asistencija i 2,8 skokova.

Bolji uslovi

Naš košarkaš u nekoliko navrata bio je učesnik na kampu Michaela Jordana, a prije dolaska u Minhen prošle je godine trenirao sa prvotimcima Fenerbahčea. Svojim napretkom u bavarskom timu, kako kaže za jučerašnje Oslobođenje, jako je zadovoljan, te se nada da će vremenom postati još bolji.

Na samom početku bilo je teško dok sam se navikao na novu sredinu. Vremenom sam se sve bolje osjećao, a time je došao i moj napredak u svim segmentima igre. Zadovoljan sam dosad urađenim, a trudit ću se da iz godine u godinu budem još bolji. Ovdje su sjajni uslovi za rad, sistem je mnogo bolji i uređeniji, te postoje svi preduslovi za razvoj mladih igrača - priča Gegić za Oslobođenje.

Seniorska reprezentacija BiH, čiji je dres Gegić nosio u kvalifikacijama za Eurobasket, dobila je novog selektora, Duška Vujoševića, čovjeka koji slovi za jednog od najboljih košarkaških stručnjaka za rad sa mladim igračima, pa smo Gegu pitali šta to znači za bh. košarku.

Za svakog mladog reprezentativca bit će veliko iskustvo raditi sa takvim trenerom, međutim, ne bih pogriješio da kažem da će isto biti i sa starijim kolegama. Nadam se da ću puno toga naučiti od čovjeka s velikim autoritetom i odličnim razumijevanjem košarke, a naravno, najvažnije je da ostvarimo zacrtane rezultate sa reprezentacijom.

Igokea favorit

Gega je prije Bayerna nastupao za sarajevske Sparse, gdje je i ponikao. Bivši tim nije zaboravio, te je pratio njegove nastupe u domaćem prvenstvu BiH, u kojem je prednost za osvajanje naslova dao aktuelnom prvaku naše zemlje, ekipi Igokee.

Sparsi su od početka sezone imali velikih problema. Koliko sam primijetio, svaki od igrača propustio je nekoliko utakmica zbog povreda, no uprkos svemu, izborili su Ligu 6, što je sjajan rezultat. Naravno, pratio sam prvenstvo BiH, u kojem je, kao i posljednjih godina, Igokea najveći favorit. Ostale ekipe jako su izjednačene i svi imaju podjednake šanse za mjesto u finalu i borbi za titulu. U polufinalu će odlučivati nijanse, dok će u finalu uspjeh biti i jedna pobjeda protiv Igosa - zaključio je Gegić.