Novosti


Bosnić nakon utakmice: Ono što su igrači pokazali večeras bilo je impresivno

| Kategorija: Reprezentacija

Bosnić nakon utakmice: Ono što su igrači pokazali večeras bilo je impresivno

Nakon utakmice Bugarska – Bosna i Hercegovina u Botevgradu u kojoj je naš tim poražen sa 89:82, održana je press konferencija na kojoj se selektor Vedran Bosnić  obratio predstavnicima medija.

“Čestitke Bugarskoj na pobjedi, ali ja sam veoma sretan reakcijom svojih igrača. Kao što je svima poznato nedostaje nam 10 igrača sa prethodnih utakmica.

Ovo je veoma mlad tim, radili smo sa njima i odlučili ići sa ovim rosterom u ovom prozoru, kao i u sljedećem. Želimo napraviti dobru selekciju ovih igrača i ono što su oni pokazali večeras je impresivno. Borili smo se za svaku loptu, bili smo veoma blizu.

Nažalost, nismo imali iskustva u posljednjoj četvrtini da ostvarimo pobjedu. Čak i kada je bilo i neriješeno mi smo napravili greške, koje obično mladi igrači prave.

Ali nakon takvih grešaka vi učite.

Tim uči, igrači uče i to će biti od pomoći u sljedećim igrama. Ovi mladi igrači će sigurno biti bolji nakon internacionalnih utakmica sa suparnicima poput Bugarske, koja je dobar tim.

Znamo to, gledali smo ih, igraju dobru košarku.

Ali i moji momci igraju dobru košarku.

Ono što trebamo jeste dobro analizirati i ponoviti sve što radimo dobro, ono što radimo loše popraviti i pripremiti za narednu utakmicu koja je za 3 dana i koja će nam dati još jednu lekciju košarke kako bi igrači postali još boljima.”