Objavljeno: 30.08.2017. | Kategorija: Reprezentacija

Adin Vrabac zvanično predstavljen španskim medijima

Kapiten naše seniorske reprezentacije Adin Vrabac juče je zvanično predstavljen španskim novinarima kao veliko pojačanje Iberostar Tenerifa.

Kako navodi Eldorsar.com, Vrabac je izjavio da se osjeća veoma ugodno na Kanarskim ostrvima.

- Ovdje sam već nekoliko dana i vrlo dobro se osjećam. Imam dobre poveznice s klubom i Kanarima, jer je na mene  veliki uticaj ostavio Nenad Marković, koji me je trenirao u mlađim reprezentativnim kategorijama BiH. Veoma mi je važno njegovo prisustvo i preporuke mog agenta - rekao je Vrabac i dodao:

- Shvatio sam da riječ o vrlo profesionalnom projektu, gdje vam svi pomažu da napredujete. Ovo je sjana prilika da igram u Endesa lgi koja je jedna od najjačih u Evropi.

Kapiten Zmajeva istakao je da je prelazak u Iberostar iz Partizana za njega veliki izazov, a sportski direktor kluba sa Kanarskih ostrva, Aniano Cabrera otkrio je da je Vrabca pratio još dok je igrao u njemačkom Triru.

- On je polivalentan igrač, koji može povući napad, probiti protivničku odbranu, dobro prati igru i uvijek gleda da loptu proslijedi najbolje pozicioniranom saigraču. On je timski igrač. Zato smo odlučili da je Vrabac baš taj igrač koji će kompletirati naš tim - rekao je Cabrera i dodao:

- Kada igrač ima 23 godine i kada je imenovan za kapitena Košarkaške reprezentacije BiH, onda je znak da je to igrač budućnosti.

Našem kapitenu želimo mnogo sreće u nastavku karijere!


Sjajno otvaranje sezone za Amara Gegića

Objavljeno: 23.09.2017.

Ovog vikenda počela je sezona u njemačkoj Pro B ligi, u kojoj se takmiči i drugi tim Bayerna, našeg reprezentativca Amara Gegića.

opširnije

Nova pobjeda AEK-a, Atić na visini zadatka

Objavljeno: 23.09.2017.

Košarkaši AEK-a zabilježili su večeras novu pobjedu na gostovanju na Kipru. Atinjani su u prijateljskom meču savladali grčkog prvoligaša Rethymno rezultatom 93:82, a sa dobrim partijama  nastavio je bh. reprezentativac Edin Atić.

opširnije

Kovačević posjetio Vujoševića u Kliničkom centru u Beogradu

Objavljeno: 23.09.2017.

Selektor muške seniorske reprezentacije Duško Vujošević osjeća se dobro i za nekoliko dana biće pušten na kućno liječenje. Lijepe vijesti iz Beograda javio nam je direktor naše reprezentacije  Siniša Kovačević, koji je danas posjetio Vujoševića u Kliničkom centru.

opširnije
Ella Atrijum An Prolab Metromedia Centrotrans Bosnia Hollywood Inoma Life Class No1