Novosti


U Skenderiji treća finalna utakmica Prvenstva BiH za žene - hoće li Play off već sutra odbraniti titulu?

| Kategorija: Prvenstvo BIH (Ž)

U Skenderiji treća finalna utakmica Prvenstva BiH za žene - hoće li Play off već sutra odbraniti titulu?

Finalna serija Prvenstva BiH za žene mogla bi biti završena već sutra. Aktuelne prvakinje BiH, košarkašice Play off-a od 18.00 časova će ugostiti ekipu Čelika, u trećoj utakmici finala play off-a.

Izabranice Gorana Loje na korak su do odbrane šampionske titule. Sarajevski tim vodi sa 2:0 u finalnoj seriji i prema svim najavama daće sve od sebe da pehar prigle već sutra.

Mladim košarkašicama Čelika malo je nedostajalo da uzmu skalp favorizovanom rivalu u srijedu u Zenici. Nikolina Džebo tada je trojkom u posljednjim sekundama meča raspršila nade domaćih da mogu do pobjede, ali još uvijek ništa nije gotovo.

Čelik je u svaki susret sa Play off-om ušao odvažno i borbeno, te se očekuje da će tim Slobodana Kecmana i sutra dati sve od sebe kako bi iznenadio favorita i finalnu seriju vratio natrag u Zenicu.

Play off i Čelik već su dokazali da su se zasluženo našli u samoj završnici borbe za prvaka Bosne i Hercegovine. Finale je opravdalo očekivanja svih ljubitelja sporta, pa sa pravom očekujemo da će i sutrašnji meč donijeti dosta uzbuđenja, dobre košarke i neizvijesnosti.

Ko god na kraju da prigli pehar, ove djevojke zaslužuju sve pohvale, jer su pokazale da dame u našoj zemlji i dalje igraju odličnu košarku. Pored toga, ove djevojke zaslužuju i našu pažnju, te pune tribine Skenderije sutra veče, koje će pozdraviti svaki dobar potez, koš, asistenciju i prije svega - požrtvovanje i borbenost.

Neka na kraju pobijedi - košarka!

Foto: www.sportsport.ba