Novosti


Četvrto kolo Prvenstva BiH za žene: Jedinstvo u Ugljeviku, Livno dočekuje Željezničar

| Kategorija: Prvenstvo BIH (Ž)

Četvrto kolo Prvenstva BiH za žene: Jedinstvo u Ugljeviku, Livno dočekuje Željezničar

Nakon sedam dana pauze zbog reprezentativnih okupljanja i kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine, ovog vikenda nastavlja se Prvenstvo BiH za žene.

Četvrto kolo donijeće nam dosta zanimljivih mečeva i nekoliko derbija. Onaj najinteresantniji, između jedine dvije neporažene ekipe Play off-a i RMU Banovića, u dogovoru klubova odigraće se 21. novembra u dvorani Skenderije.

Kao uvertira za okršaj dvije prvoplasirane ekipe, danas nas očekuje zanimljiva utakmica u Ugljeviku, gdje će Rudar ugostiti ekipu Jedinstva. Obje ekipe nadaju se dobroj igri i pobjedi u ovom susretu, a ko će do bodova, saznaćemo od 19.00 časova, za kada je zakazan ovaj okršaj.

Mladi Krajišnik danas ne bi trebao imati težak zadatak. Od 19.00 časova, Banjalučanke će ugostiti ekipu Brčanke, koja u dosadašnjem dijelu prvenstva još uvijek nije osjetila slast pobjede.

Sutra će biti izuzetno interesantno u Livnu, gdje gostuje ekipa Željezničara. Domaće košarkašice imaju pobjedu više od protivnika i nadaju se novim bodovima, ali iz tabora sarajevskog tima poručuju da u Livno ne putuju sa bijelom zastavom.

Banjalučani će i sutra moći da uživaju u košarci, jer će od 19.30 časova košarkašice Orlova odmjeriti snage sa Bugojnom. Gošće u Banja Luku dolaze bez zabilježene pobjede u dosadašnjem dijelu prvenstva, tako da uloga apsolutnog favorita pripada domaćim košarkašicama.

RASPORED I SATNICA UTAKMICA ČETVRTOG KOLA

DANAS - UGLJEVIK: Rudar Sport - Jedinstvo BHT u 19.00, BANJA LUKA: Mladi Krajišnik - Brčanka u 19.00 časova. SUTRA - LIVNO: Livno - Željezničar u 18.00, BANJA LUKA: Orlovi - Bugojno u 19.30 časova. UTORAK - SARAJEVO: Play off Ultra - RMU Banovići u 19.30 časova. Slobodna je ekipa Slobode.

Foto: Tuzla live