Novosti


Pehar čeka na novog prvaka - Bosna ili Igokea?

| Kategorija: Prvenstvo BIH (M)

Pehar čeka na novog prvaka - Bosna ili Igokea?

Igokea ili Bosna? Koja od ove dvije ekipe će prigrliti šampionski pehar saznaćemo sutra veče, kada je na programu peta, odlučujuća utakmica finala play off-a Prvenstva BiH za muškarce.

Aleksandrovčani su prethodne četiri godine dominirali domaćom košarkaškom scenom. Igokea je uvjerljivo osvajala šampionske pehare do ove sezone, kada im se na putu našla sarajevska Bosna.

Nakon niza problema sa kojima su se susretali prethodnih godina, Studenti su se podigli iz pepela, prošle sezone vratili u elitno takmičenje, a već ove se nalaze u samoj završnici borbe za prvaka. I ne samo to.

Izabranici Dušana Gvozdića nisu samo dostojno parirali favorizovanom rivalu, već su dva puta uzeli skalp Igokei i finalnu seriju učinili krajnje neizvijesnom i uzbudljivom.

Može li Bosna na kraju skinuti Igokeu sa trona? Aleksandrovčani su favoriti. Prihvataju ulogu koju im je dodijelio protivnik i sportska javnost u BiH, ali su svjesni da ih sutra u Laktašima ne očekuje ni malo lak zadatak.

Studenti su se pokazali kao izuzetno ozbiljan protivnik koji će, kao i do sada, sutra ići na sve ili ništa. Ulog jeste veliki, ali izabranici Dušana Gvozdića, kako napominju, neće igrati pod pritiskom, jer je za njih i ovo veliki uspjeh.

Da li će Igokea do petog uzastopnog naslova prvaka BiH ili će Bosna po prvi put osvojiti pehar namijenjen šampionu naše države? Odlaganja više nema, sve će se znati sutra veče od 20.15 časova, za kada je zakazana majstorica u Laktašima.

Utakmicu će direktno prenositi BHRT1.

Foto: www.klix.ba