Novosti


Novi prvak Bosne i Hercegovine je - Igokea

| Kategorija: Prvenstvo BIH (M)

Novi prvak Bosne i Hercegovine je - Igokea

Igokea je odbranila titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Aleksandrovčani su večeras u Laktašima savladali Bosnu rezultatom 96:72 i sa 3:2 u finalnoj seriji osvojili šampionsku titulu.

Domaći su u meč ušli silovito. U prvih deset minuta postigli su čak 33 poena i već tada se dalo nazrijeti da su izabranici Dragana Bajića odlučni u namjeri da osvoje duplu krunu ove godine.

Bez iskusnog Saše Vasiljevića, Bosna nije uspijevala da odoli napadima protivnika, pa je na kraju prvog poluvremena Igokea imala čak 23 poena prednosti (55:30).

Drugo poluvrijeme proteklo je bez uzbuđenja, jer je novi prvak naše zemlje praktično bio poznat već sredinom treće dionice.

Najbolji u redovima Igokee bio je James Robbinson sa 17, dok su Đorđe Milošević i Blaž Mahković upisali po 12 poena.

Bolji od ostalih kod Bosne su bili Marko Jošilo sa 14 i Ljubomir Čampara sa 12 postignutih poena.

Igokea je večeras osvojila petu uzastopnu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a medalje novim-starim šampionima, te pobjednički pehar kapitenu Aleksandrovčana, Vuku Radivojeviću, uručio je potpredsjednik KS BiH, gospodin Dalibor Miloš.

Publika u Laktašima aplauzom je ispratila košarkaše Bosne, koji su u finalnoj seriji pokazali da se nisu slučajno našli u samoj završnici Prvenstva BiH. Medalje sarajevskom timu uručio je član UO KS BiH, gospodin Boris Spasojević.Foto: Nenad Vuruna i Glas Srpske